CadeausKids

Beste kindertablets 2020: Onze top 5

Judith3194 x bekeken
Beste kindertablets

De kindertablet is razend populair, omdat hij zo handig is. Het is een compacte tablet voor een betaalbare prijs, die bovendien volledig beveiligd is. Je kind kan niet zomaar aankopen doen, kan geen gekke sites bezoeken en kan slechts gelimiteerd nieuwe apps installeren. Zo kun je je kind rustig laten spelen met een goede kindertablet, terwijl jij op je eigen tablet alle vrijheden geniet. Er bestaan echter veel variaties tussen verschillende kindertablets. Dit is onze top 5 van de beste kindertablets van 2020!

1. Kurio Connect Studio 100

Kurio Connect Beste kindertablet

Kurio is een van de bekendste specialisten als het gaat om kindertablets. De ‘Kurio Connect Studio 100’ is de beste kindertablet; en dat voor een prima prijs. De grootste voordelen wat ons betreft:

 • Via een ouderaccount kun je zowel op de tablet als via je eigen smartphone (op afstand) de tablet bedienen en instellen.
 • Het is mogelijk om de standaard Kurio internetfilters te gebruiken. Vind je die niet handig, dan kun je alsnog Google Family op de tablet installeren.
 • Deze kindertablet is zo in te stellen dat je hem kunt gebruiken voor elke leeftijd: vanaf 2 jaar totdat je kind oud genoeg is voor een gewone tablet.
 • De Kurio kindertablet is de enige die volledig in het Nederlands in te stellen is. Vrijwel alle andere kindertablets kunnen alleen in het Engels ingesteld worden.

Pluspunten

Erg veilig omdat ouders zelf toestemming geven per app
Geschikt voor alle leeftijden
Nederlandstalig

Minpunten

De accu is redelijk zwak en moet vaak geladen worden
Sommige apps werken iets langzamer dan je gewend bent

2. Kurio Tab XL

Kurio Tab XL

De Kurio Tab XL is een mooie kindertablet die goed scoort in de test. Het is een goede kindertablet, waarop ouders gemakkelijk de instellingen kunnen aanpassen en kinderen toch een gevoel van vrijheid hebben. In veel vergelijkingen komt de Kurio Tab XL als beste naar voren. Toch is de hogere prijs voor ons een reden om hem op positie 2 te zetten. Dit vonden we echte pluspunten:

 • Door het grote scherm is de beeldkwaliteit prima voor spelletjes en filmpjes.
 • De Kurio Tab XL presteert vrijwel even goed als een tablet voor volwassenen. Wat dus beter is dan de meeste andere kindertablets.
 • Deze tablet is erg veilig omdat het Genius-filtersysteem erop zit. Ouders kunnen ook eenvoudig een tijdslimiet instellen.

Pluspunten

De tablet heeft een groot scherm van goede kwaliteit.
De Kurio Tab XL wordt geleverd met een goede bumper.
De beveiligde omgeving is beter dan die van de meeste andere kindertablets.

Minpunten

Er is geen mogelijkheid om meerdere accounts te gebruiken voor meerdere kinderen.
De beveiliging is vooral geschikt voor jongere kinderen, maar is iets minder handig voor kinderen ouder dan 8 jaar.

3. OEM 2020

OEM beste kindertablet

De OEM 2020 is de allernieuwste kindertablet. De reden dat deze niet op nummer 1 gekomen is als beste kinder tablet, is de prijs. Veel ouders vinden een bedrag van €150,- tamelijk veel voor een kindertablet. Daar staat echter ook wel wat tegenover:

 • Het nieuwste besturingssysteem van Android draait prima op de OEM 2020.
 • Je kunt op afstand via je eigen smartphone of tablet meekijken wat je kind doet. Je kunt ook de instellingen op afstand aanpassen.
 • De OEM 2020 heeft een betere kwaliteit hardware dan de meeste andere kindertablets, wat inhoudt dat hij sneller is en betere prestaties laat zijn bij spelletjes en films.
 • Hoewel de tablet wat duurder is, gaat hij ook langer mee. De meeste kindertablets zijn bruikbaar tot ongeveer 11 jaar, maar de OEM 2020 kan ook daarna nog gewoon gebruikt worden zonder dat dat storend of kinderachtig gevonden wordt.

Pluspunten

Voorzien van Android, waardoor je de playstore kunt gebruiken.
Ook geschikt voor oudere kinderen.
Robuuste tablet die tegen een stootje kan.

Minpunten

De lader is enigszins breekbaar (gelukkig is een nieuwe niet zo duur).

4. VTech Storio Max XL 2.0

VTech Storio Max 2.0 kindertablet

De VTech Storio Max XL 2.0 is een van de nieuwste kindertablets. Het is een degelijke tablet van het bekende merk van kinderspeelgoed. De VTech Storio Max XL 2.0 is niet goedkoop, maar je krijgt wel een goede kindertablet voor die prijs.

 • Bijzonder aan de VTech Storio is dat het draait met eigen VTech apps. Aangezien VTech een grote producent van kinderspeelgoed is, maken ze ook eigen apps.
 • Dankzij de goede beveiliging is dit een van de veiligste kindertablets die je kunt bedenken.

Pluspunten

Deze kindertablet is erg veilig in gebruik vooral voor jongere kinderen.
VTech maakt zelf leuke en veilige apps. Er kunnen ook bepaalde apps uit de Android Playstore gedownload worden.
Redelijk vlot werkend model.

Minpunten

De tablet is echt gemaakt voor jongere kinderen. Grotere kinderen hebben wat minder uitdaging aan de toegestane apps.
Hoewel de tablet een camera heeft voor foto’s en filmpjes, is de kwaliteit daarvan matig.

5. Denver TAQ 90072K

Denver TAQ kindertablet

De Denver TAQ 90072K is een wat grotere kindertablet. In tegenstelling tot de voorgaande tablets is deze niet 7″, maar 9″. Het scherm is van goede kwaliteit en reageert snel op aanrakingen. Dankzij de KIDO’Z omgeving kan je kind veilig spelen met de tablet.

 • De Denver TAQ 90072K is een goed scorende kindertablet voor het middensegment. Het is een stabiele tablet die doorgaans goed presteert.
 • Een klein nadeel is de zwakke accu van de Denver TAQ. Hij zal dus wat sneller aan de lader moeten dan je gewend bent. Maar ook terwijl hij aan het laden is, kun je hem gewoon gebruiken.
 • De KIDO’Z omgeving is gratis, maar alleen de betaalde versie ervan (4 euro per maand) zorgt volgens de consumentenbond voor echt voldoende beveiliging.
 • De Denver TAQ 90072K is een zeer goede kindertablet voor kinderen van 3-11 jaar.

Pluspunten

Wordt standaard geleverd met twee hoezen (roze en blauw).
Is eenvoudig in gebruik.

Binnen het abonnement heb je zeer goede beveiliging.

Minpunten

Er hoort een abonnement bij (4 euro per maand).
De accu is relatief zwak.

Wat is het verschil tussen een kindertablet en een gewone tablet?

De beste kindertablet is alleen een vergelijking tussen verschillende kindertablets. Tablets voor volwassenen worden hier niet in meegenomen. Hoe dat komt? Omdat er een paar belangrijke verschillen zijn tussen kindertablets en gewone tablets:

 • Een kindertablet is doorgaans robuuster en steviger dan een tablet voor volwassenen, of anders zien van een sterke cover of hoes.
 • Een kindertablet is standaard voorzien van bescherming voor kinderen. Vaak hebben ze deze bescherming:
  • Beschermd internet, meestal via een whitelist. In sommige gevallen kun je zelf aangeven welke websites toegestaan zijn, in andere gevallen worden ze voor je geselecteerd.
  • Beschermd youtube, waarbij bepaalde kanalen geblokkeerd zijn.
  • Afgeschermd gedeelte waar apps kunnen worden gedownload, waar alleen de ouders toegang toe hebben.
 • Vaak is de kwaliteit van de hardware iets minder, maar is de prijs van kindertablets ook een stuk lager dan die van tablets voor volwassenen.
 • Kindertablets zijn voorzien van een methode voor de ouders om de gebruikerstijd in te stellen. Daarmee kun je precies bepalen hoeveel minuten per dag je kind gebruik mag maken van de tablet.
Meisje met kindertablet

Een vergelijking tussen verschillende merken

Er zijn diverse merken die kindertablets uitgeven. We gaan enkele merken langs om ze te vergelijken.

De beste kindertablet is tot nu toe onbetwist van Kurio. De Kurio Telekids tablet staat in veel vergelijkingen bovenaan. De reden dat dat in dit lijstje niet is gebeurd, is omdat de Kurio Telekids al enkele maanden niet meer leverbaar is in Nederland. Toch is de Kurio Connect Studio 100 ook een prima alternatief. De Kurio kindertablet is een prima tablet, die ook zonder problemen gebruikt kan worden voor volwassenen.

De een na beste kindertablet is van Alcatel. Dit bekende merk levert prima tablets, zowel voor volwassenen als kinderen. Alcatel is erg gericht op gezondheid en probeert daarom een zo ergonomisch en gebruiksvriendelijk mogelijk apparaat te maken. Dat kan soms tot gevolg hebben dat spelletjes wat langzamer laden of dat de batterij wat sneller leegloopt.

De reden dat OEM op nummer 3 staat, is vooral de prijs. Het is de duurste kindertablet die momenteel op de markt is. Daar staat tegenover dat je dan ook wel een prima kwaliteit krijgt. Het merk OEM staat bekend om zijn wat hogere prijsklasse en de goede prestatie van de elektronische apparaten. Hoewel het voor sommige ouders misschien een wat erg grote investering is.

Kidstabs is een nog relatief onbekende speler op de markt. Er zijn geen andere producten van dit merk te vinden. Kidstabs is een merk dat zich volledig toespitst op het produceren en aanbieden van kindertablets. De reden dat dit merk nog niet de eerste plaats heeft veroverd, is omdat het nog ontbreekt aan naamsbekendheid.

Het merk Denver levert kleinere en grotere elektronische apparaten. Zo zijn er tientallen wekkers, radio’s en andere muziekspelers van het merk Denver. Ook bevat het assortiment diverse tablets voor volwassenen en ook voor kinderen. Denver is een degelijk merk dat voor een gemiddelde prijs ook een gemiddelde kwaliteit weet te leveren.

Waiky is het goedkoopste merk dat kindertablets aanbiedt. Hoewel de kwaliteit te wensen overlaat, zeker als je het vergelijkt met tablets voor volwassenen, krijg je toch zeker waar voor je geld. Je bespaart de helft, terwijl je toch een degelijke kindertablet krijgt die doet wat hij moet doen.

V-Tech heeft de top 5 niet gehaald. Ook zij maken een prima kindertablet. V-Tech werkt echter met een eigen productielijn en ook met eigen spellen. Dat maakt de mogelijkheden van de kinder tablet tamelijk beperkt. Ook is de support niet optimaal en laat de kwaliteit te wensen over. Je betaalt er redelijk veel voor (meer dan voor de Waiky) terwijl het product feitelijk niet voldoet aan de wensen die je als ouder hebt.

Kind spelend met kindertablet

Wat is de beste kindertablet?

Ga je een kindertablet kopen, dan wil je natuurlijk wel graag een goed product. Tegelijkertijd is het niet de bedoeling om daar de hoofdprijs voor te betalen. Een eenvoudige test maakt duidelijk welke kindertablets het best presteren. Toch is een lijstje met een top-5 nooit helemaal neutraal. Een groot deel van je keuze hangt af van je eigen voorkeuren. En natuurlijk ook van je financiële situatie. In deze top 5 van de beste kindertablets van 2020 vind je zeer uiteenlopende producten, waardoor er altijd wel een tablet tussen zit die aan jouw eisen voldoet.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer