Uncategorized

Beste kindertablets 2020: Onze top 5

Judith121 x bekeken
Beste kindertablets

De kindertablet is razend populair, omdat hij zo handig is. Het is een compacte tablet voor een betaalbare prijs, die bovendien volledig beveiligd is. Je kind kan niet zomaar aankopen doen, kan geen gekke sites bezoeken en kan slechts gelimiteerd nieuwe apps installeren. Zo kun je je kind rustig laten spelen met een goede kindertablet, terwijl jij op je eigen tablet alle vrijheden geniet. Er bestaan echter veel variaties tussen verschillende kindertablets. Dit is onze top 5 van de beste kindertablets van 2020!

1. Kurio Connect Studio 100

Kurio is een van de bekendste specialisten als het gaat om kindertablets. De ‘Kurio Connect Studio 100’ is de beste kindertablet; en dat voor een prima prijs. De grootste voordelen wat ons betreft:

 • Via een ouderaccount kun je zowel op de tablet als via je eigen smartphone (op afstand) de tablet bedienen en instellen.
 • Het is mogelijk om de standaard Kurio internetfilters te gebruiken. Vind je die niet handig, dan kun je alsnog Google Family op de tablet installeren.
 • Deze kindertablet is zo in te stellen dat je hem kunt gebruiken voor elke leeftijd: vanaf 2 jaar totdat je kind oud genoeg is voor een gewone tablet.
 • De Kurio kindertablet is de enige die volledig in het Nederlands in te stellen is. Vrijwel alle andere kindertablets kunnen alleen in het Engels ingesteld worden.

Kurio Tab Connect Studio 100 – 16GB – Blauw

Deze fijne en veilige kindertablet is vanaf €119,95 verkrijgbaar bij Bol.com

Kurio Connect Studio 100 - Beste kindertablet

2. Alcatel 1T7 Family

De Alcatel 1T7 Family is een mooie kindertablet die goed scoort in de test. Het is een goede kindertablet, waarop ouders gemakkelijk de instellingen kunnen aanpassen en kinderen toch een gevoel van vrijheid hebben. Dit vonden we echte pluspunten:

 • De tablet is lichtgewicht uitgevoerd, maar wordt geleverd met een beschermingshoes. Mocht je die niet voldoende vertrouwen, dan zijn er goede betrouwbare cases voor te vinden.
 • De Alcatel 1T7 Family is uitgevoerd in de nieuwste versie van Android en speelt alle apps redelijk vlot en zonder haperen uit.
 • Zoals eigenlijk bij alle kindertablets zou moeten (maar niet altijd gebeurd) is deze tablet voorzien van oogbescherming die het schadelijke blauwe licht filtert.

Alcatel 1T 7 16GB + blauwe bumper

Deze fijne kindertablet is vanaf €79,99 verkrijgbaar bij Bol.com

Alcatel-1t7 beste kindertablet

3. OEM 2020

De OEM 2020 is de allernieuwste kindertablet. De reden dat deze niet op nummer 1 gekomen is als beste kinder tablet, is de prijs. Veel ouders vinden een bedrag van €150,- tamelijk veel voor een kindertablet. Daar staat echter ook wel wat tegenover:

 • Het nieuwste besturingssysteem van Android draait prima op de OEM 2020.
 • Je kunt op afstand via je eigen smartphone of tablet meekijken wat je kind doet. Je kunt ook de instellingen op afstand aanpassen.
 • De OEM 2020 heeft een betere kwaliteit hardware dan de meeste andere kindertablets, wat inhoudt dat hij sneller is en betere prestaties laat zijn bij spelletjes en films.
 • Hoewel de tablet wat duurder is, gaat hij ook langer mee. De meeste kindertablets zijn bruikbaar tot ongeveer 11 jaar, maar de OEM 2020 kan ook daarna nog gewoon gebruikt worden zonder dat dat storend of kinderachtig gevonden wordt.

Kindertablet – 2020 Model

Deze razendsnelle kindertablet is vanaf €149,99 verkrijgbaar bij Bol.com

Let op: bijna uitverkocht!

OEM kindertablet beste tablet kinderen

4. Kidstabs Q98

De Kidstabs Q98 is een van de nieuwste kindertablets. Dat is dan ook de reden dat hij niet op de eerste plaats staat als beste kindertablet: hij is nog niet door elke partij uitgebreid getest. De eerste resultaten zijn echter zeer veelbelovend.

 • De Kidstabs Q98 draait met het nieuwste Android systeem en is in elk geval de komende jaren goed up to date te houden.
 • Het is een klein, stevige tablet die wel tegen een stootje kan. Een klein minpuntje is dat hij niet waterdicht is, maar dat geldt wel voor meer kindertablets.
 • Doordat de Kidstabs Q98 voorzien is van een quadcore met voldoende werkgeheugen, draaien de meeste apps net zo soepel als op een tablet voor volwassenen.

Kidstabs Q98

Laat kinderen zelfstandig hun games spelen op deze kindvriendelijke tablet.

Verkrijgbaar vanaf €89,- bij Bol.com

Kidstabs q98 beste kindertablet

5. Denver TAQ 90062K

De Denver TAQ 90062K is een wat grotere kindertablet. In tegenstelling tot de voorgaande tablets is deze niet 7″, maar 9″. Het scherm is van goede kwaliteit en reageert snel op aanrakingen. Dankzij de KIDO’Z omgeving kan je kind veilig spelen met de tablet.

 • De Denver TAQ 90062K is een goed scorende kindertablet voor het middensegment. Het is een stabiele tablet die doorgaans goed presteert.
 • Een klein nadeel is de zwakke accu van de Denver TAQ. Hij zal dus wat sneller aan de lader moeten dan je gewend bent. Maar ook terwijl hij aan het laden is, kun je hem gewoon gebruiken.
 • De KIDO’Z omgeving is gratis, maar alleen de betaalde versie ervan (4 euro per maand) zorgt volgens de consumentenbond voor echt voldoende beveiliging.
 • De Denver TAQ 90062K is een zeer goede kindertablet voor kinderen van 3-11 jaar.

Denver TAQ-90062K Kindertablet

Makkelijk te gebruiken voor kinderen.

Verkrijgbaar vanaf €109,- bij Bol.com

beste kindertablet denver taq 90062K

Wat is het verschil tussen een kindertablet en een gewone tablet?

De beste kindertablet is alleen een vergelijking tussen verschillende kindertablets. Tablets voor volwassenen worden hier niet in meegenomen. Hoe dat komt? Omdat er een paar belangrijke verschillen zijn tussen kindertablets en gewone tablets:

 • Een kindertablet is doorgaans robuuster en steviger dan een tablet voor volwassenen, of anders zien van een sterke cover of hoes.
 • Een kindertablet is standaard voorzien van bescherming voor kinderen. Vaak hebben ze deze bescherming:
  • Beschermd internet, meestal via een whitelist. In sommige gevallen kun je zelf aangeven welke websites toegestaan zijn, in andere gevallen worden ze voor je geselecteerd.
  • Beschermd youtube, waarbij bepaalde kanalen geblokkeerd zijn.
  • Afgeschermd gedeelte waar apps kunnen worden gedownload, waar alleen de ouders toegang toe hebben.
 • Vaak is de kwaliteit van de hardware iets minder, maar is de prijs van kindertablets ook een stuk lager dan die van tablets voor volwassenen.
 • Kindertablets zijn voorzien van een methode voor de ouders om de gebruikerstijd in te stellen. Daarmee kun je precies bepalen hoeveel minuten per dag je kind gebruik mag maken van de tablet.
Meisje met kindertablet

Een vergelijking tussen verschillende merken

Er zijn diverse merken die kindertablets uitgeven. We gaan enkele merken langs om ze te vergelijken.

De beste kindertablet is tot nu toe onbetwist van Kurio. De Kurio Telekids tablet staat in veel vergelijkingen bovenaan. De reden dat dat in dit lijstje niet is gebeurd, is omdat de Kurio Telekids al enkele maanden niet meer leverbaar is in Nederland. Toch is de Kurio Connect Studio 100 ook een prima alternatief. De Kurio kindertablet is een prima tablet, die ook zonder problemen gebruikt kan worden voor volwassenen.

De een na beste kindertablet is van Alcatel. Dit bekende merk levert prima tablets, zowel voor volwassenen als kinderen. Alcatel is erg gericht op gezondheid en probeert daarom een zo ergonomisch en gebruiksvriendelijk mogelijk apparaat te maken. Dat kan soms tot gevolg hebben dat spelletjes wat langzamer laden of dat de batterij wat sneller leegloopt.

De reden dat OEM op nummer 3 staat, is vooral de prijs. Het is de duurste kindertablet die momenteel op de markt is. Daar staat tegenover dat je dan ook wel een prima kwaliteit krijgt. Het merk OEM staat bekend om zijn wat hogere prijsklasse en de goede prestatie van de elektronische apparaten. Hoewel het voor sommige ouders misschien een wat erg grote investering is.

Kidstabs is een nog relatief onbekende speler op de markt. Er zijn geen andere producten van dit merk te vinden. Kidstabs is een merk dat zich volledig toespitst op het produceren en aanbieden van kindertablets. De reden dat dit merk nog niet de eerste plaats heeft veroverd, is omdat het nog ontbreekt aan naamsbekendheid.

Het merk Denver levert kleinere en grotere elektronische apparaten. Zo zijn er tientallen wekkers, radio’s en andere muziekspelers van het merk Denver. Ook bevat het assortiment diverse tablets voor volwassenen en ook voor kinderen. Denver is een degelijk merk dat voor een gemiddelde prijs ook een gemiddelde kwaliteit weet te leveren.

Waiky is het goedkoopste merk dat kindertablets aanbiedt. Hoewel de kwaliteit te wensen overlaat, zeker als je het vergelijkt met tablets voor volwassenen, krijg je toch zeker waar voor je geld. Je bespaart de helft, terwijl je toch een degelijke kindertablet krijgt die doet wat hij moet doen.

V-Tech heeft de top 5 niet gehaald. Ook zij maken een prima kindertablet. V-Tech werkt echter met een eigen productielijn en ook met eigen spellen. Dat maakt de mogelijkheden van de kinder tablet tamelijk beperkt. Ook is de support niet optimaal en laat de kwaliteit te wensen over. Je betaalt er redelijk veel voor (meer dan voor de Waiky) terwijl het product feitelijk niet voldoet aan de wensen die je als ouder hebt.

Kind spelend met kindertablet

Wat is de beste kindertablet?

Ga je een kindertablet kopen, dan wil je natuurlijk wel graag een goed product. Tegelijkertijd is het niet de bedoeling om daar de hoofdprijs voor te betalen. Een eenvoudige test maakt duidelijk welke kindertablets het best presteren. Toch is een lijstje met een top-5 nooit helemaal neutraal. Een groot deel van je keuze hangt af van je eigen voorkeuren. En natuurlijk ook van je financiële situatie. In deze top 5 van de beste kindertablets van 2020 vind je zeer uiteenlopende producten, waardoor er altijd wel een tablet tussen zit die aan jouw eisen voldoet.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer