CadeausCadeaus tot 2 jaarCadeaus vanaf 2 jaar

Betaalbare cadeautjes voor je kinderen

Rosalie2471 x bekeken
Gift box met betaalbare cadeautjes erin

Verjaardagen, Sinterklaas, kerstmis, een goed rapport, een zwemdiploma…met kinderen zijn er meer dan genoeg aanleidingen voor kadootjes. En natuurlijk is het ook heerlijk om te zien hoe blij kinderen zijn met iets nieuws en hoe fijn ze ermee spelen. Maar als je niet oppast is het aanschaffen van al die kado’s een enorme hap uit je budget. Gelukkig zijn er ook manieren om betaalbare cadeautjes te regelen. Zo kun je voor minder geld net zulke leuke verrassingen geven.

Zo goed als nieuw

Op Marktplaats, maar ook in kringloopwinkels en zeker ook op rommelmarkten (met name op vrijmarkten) kun je ontzettend veel speelgoed vinden wat zo goed als nieuw of soms zelfs nieuw is, voor een fractie van de nieuwprijs. Kwestie van even goed schoonmaken of in de wasmachine laten meedraaien en je hebt betaalbare cadeautjes die niet onderdoen voor gloednieuwe. Houd op Marktplaats wel rekening met de verzendkosten, of als je het gaat ophalen, met benzinekosten.

Anders-dan-anders

Een cadeau hoeft natuurlijk niets per se iets tastbaars te zijn. Zeker voor oudere kinderen is het minstens zo leuk als je ze een dagje weg in het vooruitzicht stelt. Bijvoorbeeld samen gaan zwemmen in dat ene zwembad met die mooie glijbanen, en daarna samen frietjes gaan eten. Of met een vriendinnetje naar de bioscoop en daarna een echte high tea bij jullie thuis. Door de organisatie in eigen handen te houden heb je veel meer controle over de kosten en kun je van tevoren op zoek naar bijvoorbeeld kaartjes met korting. Met een simpele high tea of picknick heb je al snel heel betaalbare cadeautjes mét quality time!

Zelf iets uitzoeken

Kinderen vinden het geweldig met echt geld naar de speelgoedwinkel te gaan. Alleen het idee al dat ze daar iets mogen uitzoeken maakt het een prachtige belevenis. Beloof dat ze echt zelf iets mogen kiezen voor het gegeven bedrag, ook al is het een prul. Op die manier zijn je kinderen dolgelukkig en kun je ze voor een klein bedrag zelf iets laten uitzoeken. Kies geen groot bedrag, want de kans is vrij groot dat je kind zal kiezen voor iets waar jij het geld niet aan zou uitgeven. Bovendien is er bijvoorbeeld bij Intertoys genoeg te vinden voor een paar euro.

Cadeautjes hoeven echt niet altijd duur te zijn. Trek je niks aan van andere ouders die het toevallig wat breder hebben! Als je kind thuiskomt met verhalen over klasgenootjes, kun je gerust uitleggen dat het bij jullie anders gaat. Bovendien zijn die verhalen meestal sterk overdreven of gaat het om maar een of twee klasgenootjes. Leer je kinderen goed omgaan met geld en begin op tijd, dan begrijpen ze het helemaal als je het even niet zo breed hebt. Bovendien blijkt uit onderzoek dat kinderen die dingen niet krijgen omdat het financieel niet gaat, later vaak veel gezonder met geld omgaan dan kinderen die altijd dure cadeaus krijgen. Dus ook als je het wél kunt betalen, is het maar de vraag of peperdure cadeaus echt zo verstandig zijn…

Reageer