Vakantie

Camper interieur: 25 ideeën

Judith1 comment20381 x bekeken

Wanneer je met kinderen op vakantie gaat, is je camper interieur erg belangrijk. Het is natuurlijk erg prettig dat je een ‘vast’ plekje hebt voor je gezin en dat je alles bij de hand hebt, maar je moet wel overal gemakkelijk bij kunnen. Bovendien is het ook wel prettig als het niet alleen functioneel, maar ook gezellig is in de camper. Want als je op een lange vakantie gaat, is een gezellig plekje voor zowel kinderen als ouders fijn om tot rust te komen. Wil jij je camper eigenlijk eens opnieuw inrichten? Hier vind je 25 prachtige camper interieur ideeën!

1. Makeover

Is jouw camper toe aan een makeover? Dit is een mooi voorbeeld van hoe je een klassieke, ouderwetse camperinrichting omtovert in een prachtige moderne ruimte.

Camper in een modern jasje
www.mounaincampingz.com

2. Eenvoudig aanpassen

Het is niet perse nodig de hele caravan dramatisch aan te pakken. Deze voor- en na foto laat zien hoe je met wat simpele veranderingen de camper een heel andere look kunt geven.

Camper interieur voor en na de aanpassingen
www.caravanity.nl

3. Camper met kachel

Ga je in de winter op vakantie met de kinderen in de camper? Denk dan aan goede verwarming! Dit kleine kacheltje is niet alleen goed voor de warmte, maar staat ook gezellig in het interieur.

Camper met houtkacheltje
www.quirkycampers.co.uk

4. Gezellig knus

Dit camper interieur straalt aan alle kanten gezelligheid uit. Het is er heerlijk knus en vooral met kleine kinderen is dit een prachtige inrichting.

Camper van alle gemakken voorzien
www.mountaincampingz.com

5. Modern interieur

Een modern interieur ziet er altijd opgeruimd en netjes uit. Een groot voordeel met kinderen: de camper is in een handomdraai weer schoon en fris.

Chique camper interieur
www.caravanrenovating.com.au

6. Houten camper interieur

Hout is mooi, sterk en robuust en kan wel tegen een stootje! Dat is handig als er stoeiende en spelende kinderen in de camper worden ondergebracht tijdens de vakantie.

donker hout interieur
www.indeeddecor.com

7. Lichte look

Als je zorgt dat de camper aan de binnenkant een lichte look heeft, lijkt hij groter dan hij is. Dat is wel prettig tijdens een lange vakantie, zodat je je niet opgesloten hoeft te voelen.

Eenvoudig ingerichte lichte camper
www.birchandpine.com

8. Gezellige zithoek

In het camper interieur kun je best zorgen voor een gezellige zithoek. In veel campers is deze uitklapbaar zodat er een groot bed wordt gevormd om ‘s nachts te slapen

Gezellige eethoek in de camper
www.caravanity.com

9. Lampjes

In plaats van een grote centrale lamp is het leuk om te kiezen voor kleine lampjes. Dit geeft een warme sfeer en helpt je kinderen om gemakkelijker in slaap te vallen ‘s avonds.

Gezellige lampjes in het interieur
www.blog.homeontherangeinteriors.com

10. Open interieur

Ruim inrichten is van groot belang in een camper. Een ruime zithoek waar genoeg mensen een lekker plekje hebben is essentieel als je met je gezin op vakantie wilt.

Gezellige landelijke interieurstijl
www.diycraftsa.com

11. Dubbele bedden

Slaap je met meerdere mensen in een camper, dan moet je interieur daar wel op berekend zijn. Kies dus voor handige dubbele bedden, die je overdag kunt gebruiken als zitbank.

Handige dubbele bedden
www.wix.com

12. Hoog bed

Door het bed op hoogte te plaatsen heb je een mooie slaapplaats, maar kun je eronder toch nog heel wat spullen kwijt. Handig als iedereen een grote tas bij zich heeft.

Hoog bed in de camper
www.rusticcampers.co.uk

13. Uitzicht

Wil jij een mooi camper interieur? Dan is het een goed idee om aan een kant een deur in de camper te maken. Zo heb je een mooie eethoek waar je ook nog uitzicht hebt als de deur open staat.

 

Houten camper interieur
www.quirkycampers.co.uk

14. Keurig toilet

Zeker wanneer je met kinderen op reis gaat is het prettig om een afgesloten toilet te hebben. Zo heeft iedereen in elk geval bij dat soort dingen nog een stukje privacy.

Toilet in de camper
www.buzzfeed.com

15. Vrolijke lichte kleuren

Vrolijke kleurtjes zijn in een camper een must. Wil je vrolijk en gezellig kunnen reizen, dan kies je leuke kleurtjes. Of je laat je kinderen hun favoriete kleuren uitzoeken natuurlijk…

Mooi lichtblauw camper interieur
www.kteddy.blogspot.com

16. Helder

Kies voor helderheid in je camper. Verder zorg je bij voorkeur dat het camper interieur er netjes en schoon uitziet – een vieze of rommelige ruimte lijkt kleiner dan hij is.

Mooie gele keuken
www.porch.com

17. Scandinavisch camper interieur

Wat dacht je van een mooi Scandinavisch camper interieur? Hierin zie je vaak steigerhout of ander ruw hout, elegante meubels en gezellige gordijntjes om een knusse sfeer te creëren.

Neutrale kleuren voor het camper interieur
www.tertunder.blog.hu

18. Houten vloer

In een camper kun je gerust kiezen voor een mooie, degelijke houten vloer. Zeker als je vaker dan een keer per jaar met de camper erop uit trekt is dat zeker de moeite waard!

Open en modern interieur met houten vloer
www.hofarc.com

19. Profiteer van ramen

Heb je de mogelijkheid in je camper, probeer dan zo goed mogelijk te profiteren van de ramen. Hoe meer lichtinval, hoe meer ruimte je kijkt te hebben.

Open gezellige camper met veel licht
www.todayscampinggear.com

20. Vintage

Je kunt er natuurlijk ook een prachtige vintage camper van maken. Inclusief ouderwetse kussens en stoelen. Zo kunnen jouw kinderen zich er ook lekker in uitleven.

Ouderwets vintage camper interieur
www.tincantourists.com

21. Bedstee

In een camper past ook een mooie, gezellige en knusse bedstee. Zorg dat je kinderen een andere slaapplaats krijgen, zodat jij en je partner toch nog wat privacy hebben.

Prachtig bed in de camper
www.tinyhouseswoon.com

22. Aparte delen

Het is verstandig om keuken en zitgedeelte te scheiden van het slaapgedeelte. Dan heb je nog steeds een duidelijke slaapplaats, wat vooral bij kleine kinderen belangrijk is.

Prachtig houten camper interieur
www.zinkenzo.nl

23. Mooie kleurcombinaties

Hoe dol je kinderen ook zijn op felle kleuren: zorg voor fijne kleurcombinaties die de boel een beetje rustig houden. Kies kleuren die een mooie combinatie vormen, maar ook weer niet te druk zijn.

Scandinavisch interieur in camper met leuke kleuren
www.caravanity.nl

24. Efficiënt opbergen

Omdat je in een camper een kleine keuken en kleine slaapkamer hebt, moet je improviseren met de beschikbare ruimte. Efficiëntie zorgt dat je alles toch kwijt kunt in de camper.

Uitschuifbare tafel
www.buzzfeed.com

25. Zwart-wit

Zwart-wit levert ook een mooie combinatie op als je bang bent dat kleuren te druk zijn. Door alleen wit en zwart te gebruiken lijkt de ruimte ook groter te worden.

Zwart wit camper interieur
www.styleroom.se

Er zijn verschillende trucjes mogelijk om te zorgen dat de camper groter lijkt dat hij feitelijk is. Tussen deze 25 camper interieurs, die allemaal weer een andere uitstraling hebben, vind je vast een voorbeeld dat jij mooi vind. Maak van je camper je vakantiehuis en ga lekker met je gezin op toertocht door Europa! Durf jij het niet aan om meteen een camper aan te schaffen? Je kunt ook een camper huren, bijvoorbeeld bij Buscamper.nl, zodat je eerst kunt kijken hoe het je bevalt!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

1 Comment

  1. Wij zouden onze camper ook graag een make-over willen geven. Deze is erg donker en gedateerd. De lichte kleuren op de foto’s spreken mij erg aan. Door veel wit te gebruiken oogt je camper ook een stuk ruimer. Daarnaast straalt dit rust uit.

Reageer