PraktischOverige

De 5 populairste beroepen voor herintredende moeders

Mamasopinternet2742 x bekeken
Herintredende moeders

Hebben jouw kinderen steeds minder directe zorg nodig? En heb jij weer zin om aan de slag te gaan? Dan lijkt de stap als herintreder de juiste. We vertellen je graag meer over hoe je jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroot. En we belichten de vijf populairste beroepen voor herintredende moeders.

Moeders die na een periode niet-werken weer aan het werk willen, lopen vaak  tegen onzekerheden aan. Hoeveel uren kun je weer werken? Moet je per se parttime werken of kan dat ook weer fulltime? En welke functies zijn geschikt nu je een poos niet hebt gewerkt?

Lees ook: Meteen weer werken na je zwangerschapsverlof?

Waarom jij geschikt bent als herintreder

Wees gerust: als herintreder zijn er volop mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als je enthousiast bent, niet direct een topfunctie verlangt, heb je direct al volop kansen. Een positieve en flexibele houding helpen je nog een handje verder. Tel daar je levenservaring en verantwoordelijkheidsgevoel als moeder bij op en je hebt bij je sollicitatiegesprek diverse voordelen van jezelf te benoemen.

Top 5 beroepen voor herintreders

De 5 meest gekozen beroepen door herintredende moeders zijn:

  1. Receptioniste/telefoniste
  2. Administratief medewerkster
  3. Secretaresse
  4. Financieel administratief medewerker
  5. Projectmedewerker

Voordelen voor jou

De 5 populairste beroepen vereisen geen bijzondere opleiding van je. De benodigde vakopleiding volg je voor een specifieke functie. Het zijn opleidingen voor veel gevraagde functies die je zowel parttime, als fulltime kunt uitvoeren. Met de juiste opleider aan je zijde leer je precies datgene dat werkgevers verwachten.

Opleidingsmogelijkheden

Hebben we jouw interesse gewekt? En overweeg je een opleiding, zodat je als herintredende moeder aan de slag kunt? Kijk dan eens naar de opleidingsmogelijkheden bij Fabius Opleidingen. Deze opleider heeft jarenlange ervaring met opleidingen gericht op re-integratie.

Snel aan de slag

De opleidingen en de werkwijze van Fabius zijn bekend bij veel gemeenten, instanties en bedrijven. Dit werkt in jouw voordeel als je snel aan de slag wilt. De instanties betrokken zijn bij re-integratie willen immers graag dat jij snel aan de slag kan.

Speciaal voor re-integrerende moeders

Fabius heeft haar opleidingen zo ingericht dat je als herintreder de mogelijkheid krijgt om de lesstof versneld te behandelen. Krijg je bij de standaardopleiding maar eens per week een dagdeel les, bij de re-integratieopleiding kun je 2 dagdelen per week (van 3 uur per dagdeel) aan je opleiding besteden. Jouw opleiding kan hierdoor qua studieduur gehalveerd worden. Voor de opleiding receptioniste/telefoniste heb je bijvoorbeeld geen 6, maar 3 maanden nodig. Je kunt dus al na 3 maanden je eerste diploma behalen. Je kunt bovendien elk moment starten met je opleiding. Je kunt hier vrijblijvend een brochure aanvragen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer