UncategorizedOverigePraktisch

De voor- en nadelen van een bakfiets

Judith2158 x bekeken

De een vindt een bakfiets de handigste fiets die er is. Een ander vindt het juist helemaal geen handige fiets. Waarschijnlijk zal nooit iedereen het met elkaar eens worden. Maar er zijn wel een paar duidelijke voor- en nadelen aan een bakfiets.

Nadeel: bakfietsen worden vaak gestolen

Een nadeel van de bakfiets is dat hij best duur is. Daarom worden bakfietsen ook vaak gestolen. Het is daarom beter om een verzekering te nemen. Met de fietsverzekering van Centraal Beheer hoef je niet meer bang te zijn. De fiets is dan goed verzekerd. Wordt hij toch gestolen? Dan krijg je het aankoopbedrag terug.

Voordeel: je kunt veel meenemen

Bakfietsen zijn zo handig om dat ze laadruimte hebben. Je kunt heel veel meenemen in een bakfiets. Veel mensen gebruiken ze voor hun kinderen. Kleine kinderen kunnen gemakkelijk en veilig mee in een bakfiets. Vooral handig als je drie of meer kleine kinderen hebt. Dan heb je geen gedoe met wiebelige kinderfietsjes.

Nadeel: het is wel even wennen

Bakfietsen zijn heel anders dan gewone fietsen. Ze hebben een andere balans. Vaak sturen ze ook heel anders. Daarom moet je er wel een poosje aan wennen. Het is het best om eerst een proefrit te maken. Als je eenmaal weet welke bakfiets je wilt moet je oefenen. Door regelmatig te oefenen leer je vanzelf hoe je er het handigst mee rijdt.

Voordeel: ze zijn erg degelijk

Bakfietsen zijn over het algemeen erg degelijk. Ze hebben bijvoorbeeld een zwaar, robuust frame. Een bakfiets verslijt dus ook niet zo gauw. Ook tweedehands bakfietsen zijn vaak nog prima. De bakfiets gaat over het algemeen langer mee dan een gewone fiets. Zeker als hij vaak binnen wordt gestald.

Nadeel: bakfietsen zijn duur

Bakfietsen zijn een trend. Daardoor zijn ze ook behoorlijk duur. Een bakfiets is duurder dan een gewone fiets. Dat betekent ook dat je goed moet opletten als je tweedehands koopt. Als een deal te mooi is om waar te zijn, is dat ook zo. Er zijn veel helers en dieven die hun fiets aanbieden. Probeer dus altijd te controleren of de fiets echt niet gestolen is. Als je een gestolen fiets koopt, kun je als heler worden gezien.

Er zijn nog veel meer voor- en nadelen van een bakfiets. We hebben geen ruimte om ze allemaal te benoemen. Toch heb je nu wel een aardig idee van de belangrijkste punten. Dit zijn de dingen die je mee moet nemen in je beslissing. Ga jij voor een bakfiets? Of neem je toch liever een gewone fiets?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer