Uncategorized

De voor- en nadelen van een ooglidcorrectie

Judith1376 x bekeken
Voordelen ooglidcorrectie

De ogen worden wel de poorten naar de ziel genoemd. Ze zijn het belangrijkste onderdeel van het expressieve gezicht. Met je ogen kun je praktisch elke emotie laten zien aan anderen. Soms wordt dit echter belemmerd. Dat kan komen doordat je oogleden een beetje gaan hangen. Of je krijgt permanente wallen onder je ogen, ongeacht hoeveel je slaapt. Dit soort dingen kan erg vervelend zijn. Een ooglidcorrectie kan je ogen weer net zo mooi en expressief maken als vroeger. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van een ooglidcorrectie?

Redenen om een ooglidcorrectie te kiezen

Een ooglidcorrectie heeft verschillende voordelen, anders zouden mensen het natuurlijk niet laten doen. Dit zijn de belangrijkste redenen om een ooglift te overwegen:

  • Hangende oogleden kunnen vermoeiend zijn, vooral later op de dag kan het moeilijker zijn om je ogen goed open te houden.
  • Je ziet er vermoeid, slaperig of zelfs boos uit terwijl je je niet zo voelt.
  • Rimpels rond je ogen zorgen dat je er sneller ouder uitziet.
  • Je wordt gewoon niet blij als je in de spiegel kijkt.
  • Een ooglidcorrectie kan onderdeel zijn van de mommy make-over. Tijdens en na de zwangerschap verslapt het bindweefsel een beetje, wat ook kan zorgen voor hangende oogleden.
De voor- en nadelen van een ooglidcorrectie

De voordelen van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan er bijvoorbeeld een randje huid boven de ogen worden verwijderd, waardoor de oogleden wat worden verhoogd. Ook is het mogelijk dat de vetverdeling onder de ogen wordt herverdeeld, waardoor opvallende wallen onder de ogen verleden tijd zijn. Hangen je wenkbrauwen laag, dan kun je tijdens de ooglidcorrectie ook de wenkbrauwen laten liften. Dit zijn de belangrijkste voordelen van deze behandelingen:

  • Ooglidcorrectie is permanent. Het resultaat is blijvend, al kan de huid natuurlijk bij het verouderen weer wat gaan hangen.
  • De correctie is een relatief korte behandeling, waardoor je dezelfde dag weer naar huis kunt. Het herstel gaat ook snel.
  • Met een ooglidcorrectie kun je op een gemakkelijke manier van je problemen afkomen en ziet je gezicht er weer open en stralend uit.
  • In tegenstelling tot botox en andere injectables heeft een ooglidcorrectie geen beperkende werking voor je spieren.

De nadelen van een ooglidcorrectie

Zoals elke behandeling zijn er ook nadelen verbonden aan een ooglidcorrectie. Het eerste nadeel is dat het resultaat wel enigszins voorspelbaar is, maar nooit 100% van tevoren in te schatten. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een arts met ervaring, die beter in kan schatten welk effect de behandeling bij jou zal hebben. Het tweede nadeel is dat er veel artsen zijn die de ooglidcorrectie ‘erbij doen’ naast hun andere werk. Een ooglidcorrectie is geen officiële operatie en dus kan in principe iedereen de operatie doen. Bij sommige klinieken werken gewone artsen en zelfs huisartsen om ooglidcorrecties te doen. Dat wil je natuurlijk niet, want zij zijn geen specialisten! Daarom kies je voor een kliniek zoals de Van Der Broecke Kliniek, waar alleen volledig afgestudeerde plastische chirurgen werkzaam zijn. Een plastisch chirurg kan veel beter inschatten welke behandeling het best past bij jouw situatie.

Een ooglidcorrectie is een belangrijke behandeling voor het corrigeren van het gebied rondom de ogen. Daarbij is er veel vrijheid als het gaat om keuze van de behandeling. Het belangrijkst is dat je een gespecialiseerde kliniek kiest waar alleen plastisch chirurgen deze behandeling mogen uitvoeren. Dan weet je zeker dat je in goede handen bent.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer