KidsPraktisch

De voordelen van een luierabonnement

Mamasopinternet824 x bekeken
De voordelen van een luierabonnement

Een abonnement op een tijdschrift of een telefoonabonnement kennen we allemaal. Maar wist je dat je ook een luierabonnement kunt afsluiten? Als je een baby in huis hebt, dan gaan er heel wat luiers doorheen en voor je het weet is het pak waarin tientallen luiers zaten alweer leeg en moet je nieuwe kopen. Om niet het risico te lopen dat je op een dag de laatste luier uit het pak bij je kindje omdoet kun je een luierabonnement afsluiten. Een service waardoor jij je nooit meer druk hoeft te maken of je wel voldoende luiers in huis hebt of ineens op pad moet om een nieuw pak luiers in de winkel te kopen. Een luierabonnement heeft zo zijn voordelen. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje en noemen ook een aantal aspecten waar je op moet letten als je een abonnement op luiers wilt afsluiten.

Nooit meer op zoek naar de beste aanbiedingen

Luiers zijn duur. Ze zijn een aanslag op je portemonnee. Gelukkig kan het goedkoper als je de folders van alle supermarkten en drogisterijen doorbladert en op zoek gaat naar de beste luieraanbiedingen. Als je kiest voor een luierabonnement dan hoef je nooit meer op zoek te gaan naar beste aanbiedingen en daar bespaar je flink wat tijd mee. Tijd die toch al zo spaarzaam is als je net mama of papa bent geworden.

Geen gesjouw met grote pakken

Als je de beste luieraanbieding hebt gevonden, ga je op pad naar de desbetreffende supermarkt of drogisterij. Je hoopt maar dat de juiste maat nog op voorraad is en dat andere ouders je niet zijn voorgegaan om hun slag te slaan. Na aanschaf van de luiers moet je er ook nog meer naar huis. Daar loop je dan, achter een kinderwagen, met een peuter aan je ene hand en 3 pakken luiers in je andere hand. Wat een gedoe. Ben je dat sjouwen met die onhandige grote pakken luiers zat? Dan is een luierabonnement een perfecte oplossing. Ze worden gewoon bij je thuisbezorgd. En vaak nog gratis ook.

Altijd een voorraadje luiers in de juiste maat

Altijd een voorraadje luiers in de juiste maat

Als je gebruik maakt van een luierservice dan worden de luiers eens in de zoveel tijd automatisch bij je thuisbezorgd. De leverfrequentie en de maat van de luier kun je vaak aanpassen aan jouw wensen en situatie. Op deze manier heb je altijd voldoende luiers in huis in de maat die jouw baby nodig hebt.

Waar let je op bij de keuze voor een abonnement?

Ben je overtuigd van de voordelen en is het ontvangen van luiers als abonnement precies wat voor jou? Dan kun je op zoek gaan naar een aanbieder. De ene aanbieder is de andere niet, er zijn best wat verschillen tussen de aanbieders te ontdekken. We geven je een aantal tips waar je op kunt letten als je op zoek gaat naar de beste aanbieder van luierabonnementen.

  • Wil je de luiers liever eerst een keer proberen voordat je vast zit aan een abonnement? Bij veel aanbieders kun je een proefpakket met luiers bestellen. Bij veel aanbieders moet je daar een klein bedrag voor betalen. Let er wel op dat je proefpakket niet automatisch wordt omgezet in een abonnement of dat je deze op tijd weer opzegt.
  • Ook is het verstandig om te letten op het opzegtermijn. Als je kindje zindelijk is, dan zit je niet te wachten op nog 1 of 2 maanden aan luiers. Daarom kan het fijn zijn als je je abonnement zonder opzegtermijn of extra kosten kunt opzeggen. Ook het pauzeren van een luierservice kan een handige functie zijn voor als je bijvoorbeeld een paar weekjes met je gezin op vakantie gaat en jij niet thuis bent om het volgende pakket met luiers aan te nemen.
  • Wat zijn de verzendkosten? Hoe goedkoop de luiers per stuk zijn, als je voor elke levering verzendkosten moet betalen, dan zullen ze alsnog duur uitvallen. Bij veel aanbieders zijn de verzendkosten gratis, maar het is altijd goed om hier even op te letten.
  • Baby’s groeien hard. Voor je het weet is je baby uit maatje 1 gegroeid en is het toe aan maatje 2. Kijk bij een aanbieder ook altijd even of je makkelijk de maat van de luier kunt wijzigen, zodat je altijd de juiste maat luiers ontvangt.
  • Heb je nog voldoende luiers in huis en zit je nog niet te wachten op een volgende levering? Dan is het ideaal als je de levering met bijvoorbeeld een weekje kunnen uitstellen. Een optie die sommige aanbieders je ook kunnen bieden.

Is een luierabonnement wat voor jou? Of koop je ze toch liever bij jouw plaatselijke supermarkt of drogisterij?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer