TuinPraktischWonen

De voordelen van een veranda

Mamasopinternet2931 x bekeken

Een veranda is in Nederland een nog vrij onbekend fenomeen. Het is een typisch verschijnsel dat je veel meer ziet richting het zuiden of in Amerika. Toch is een veranda ideaal wanneer je kinderen hebt – zeker in de zomer! Waarom zou je een veranda aan je huis willen hebben? Tuinmaximaal noemt de vijf belangrijke voordelen van een veranda.

1. Kleine kinderen hebben ruimte

Heb je kleine kinderen (onder de 3 jaar) dan wil je dat ze dicht bij je zijn. Je hebt liever niet dat ze zonder toezicht in de tuin spelen, want voor je het weet belandt je kind in het water of midden op straat als je even niet oplet. Een veranda met een afscheiding of hek is dan handig: je kindje kan gewoon buitenspelen maar heeft toch een beperkte ruimte. Daardoor kun jij ook gerust even naar binnen, zonder dat je kindje meteen ontsnapt.

veranda - sunspaces.co.uk
www.sunspaces.co.uk

 2. Een barrière naar de buitenwereld

Een veranda kun je zowel aan de voor- als aan de achterkant van je huis maken. Vooral aan de voorkant van het huis heeft een veranda de eigenschap dat het een overgang vormt van de ‘buitenwereld’ naar de ‘binnenwereld’. Maar ook aan de achterkant van je huis vormt de veranda een overgang van de tuin naar het huis. Je kunt met een mat en een schoenenrek je huis veel gemakkelijker schoonhouden wanneer je een veranda hebt.

3. Mooi uiterlijk

Een veranda heeft nog een belangrijke eigenschap: het staat erg mooi! In tegenstelling tot een simpel terras heeft een veranda een bepaalde elegantie en stijl die ook invloed hebben op de uitstraling van je huis. Er zijn dus niet alleen praktische, maar ook esthetische voordelen van een veranda aan je huis.

veranda 2 - tuin.co.uk
www.tuin.co.uk

4. Beschut buiten zitten

Op een veranda ben je meer beschut dan op een terras. Zo is een veranda veel praktischer in een land als Nederland, waar je eigenlijk altijd wel wind hebt. Je kunt gewoon de zijde waarvandaan het het meeste waait dicht maken, met hout of met een glazen wand, zodat je lekker beschut kunt zitten. Zeker lekker wanneer je (kleine) kinderen hebt, want die vatten zo minder snel een koutje!

5. Ook zelf te bouwen

Als gezin ben je al genoeg geld kwijt aan het dagelijkse leven. Gelukkig hoeft een veranda helemaal niet duur te zijn. Omdat minstens één zijde tegen je huis aan wordt gebouwd, hoeft de constructie niet extra verzwaard te worden. Bovendien kun je een veranda gewoon zelf bouwen – en daar hoef je echt geen expert voor te zijn.

veranda bouwen
www.naturallore.wordpress.com

De veranda wordt ook in Nederland steeds populairder als vervanger van het open terras. Logisch, want je zit er lekker beschut en je kunt er ook zitten als het wat minder mooi weer is. Geniet met je gezin van de gezonde buitenlucht!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer