TuinFun

De voordelen van houten speeltoestellen in je tuin!

Mamasopinternet864 x bekeken
De voordelen van houten speeltoestellen in je tuin!

Klop het zand van je handen, stamp je voeten op de grond, veeg het zand van je kleren, buiten spelen is gezond. Veel kinderen leren dit liedje al op de peuterspeelzaal of kinderdagverblijf. En ja, het is waar, buitenspelen is gezond. Wat is er nu meer genieten dan je kinderen zien klimmen, klauteren, schommelen en zwaaien in de speeltuin. Wat is er nu leuker om je kinderen zien te genieten in de zandbak waar het taartjes bakt voor het hele gezin? Hoewel er in elke wijk wel een speeltuin te vinden is, is het ook fijn als kinderen plezier kunnen maken in de achtertuin. Een speeltoestel kan een uitkomst zijn. In dit artikel gaan we in op de verschillende mogelijkheden als het gaat om speeltoestellen voor in de tuin en zetten we de voordelen van een speeltoestel gemaakt van hout voor je op een rij.

Buiten spelen is gezond

Buiten spelen is gezond

Buitenspelen is gezond. Na een lange dag op school vinden veel kinderen het fijn om lekker buiten te spelen, te bewegen en hun energie kwijt te kunnen. Het is bewezen dat kinderen die veel bewegen en buitenspelen beter presteren met bijvoorbeeld rekenen, taal of lezen. Als je een speeltoestel in de tuin hebt staan, kunnen kinderen heerlijk klauteren en klimmen. Dat is goed voor de ontwikkeling van het evenwicht, de coördinatie, motoriek en behendigheid. Daarnaast leren kinderen sociale vaardigheden als ze samen met hun vriendjes of buurtgenoten buiten spelen en ze leren rollenspellen spelen. And last but not least; veel kinderen genieten er gewoon van als ze buiten heerlijk hun ei kwijt kunnen.

Houten speeltorens; wat kies je?

Speeltoestellen zijn er in allerlei soorten en maten. Als je op internet op zoek gaat naar speeltorens voor in de tuin dan merk je al snel dat het aan assortiment niet ontbreekt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit een houten schommel, een houten speelhuisje, een zandbak van hout, een glijbaan of houten picknicktafels. Wil je met één speeltoestel in je tuin helemaal klaar zijn? Kies dan voor een houten speeltoren met alles erop en eraan wat je kinderen leuk vinden. Vaak heeft een speeltoestel een speelhuis waar rollenspellen gespeeld kunnen worden, een glijbaan waar eindeloos vanaf geroetsjt kan worden. Een zandbak om heerlijke taartjes in te bakken, of een liaan om als Tarzan naar beneden te slingeren. Ook is het bij sommige speeltoestellen mogelijk om via een klimwand naar boven te klimmen. En er kunnen vaak één of meerdere schommels aan een speeltoestel bevestigd worden.

Jammer genoeg is niet elke achtertuin groot genoeg om zo’n groot speeltoestel in te plaatsen, maar gelukkig zijn er ook kleine modellen verkrijgbaar die je wel makkelijk in een kleine tuin kunt plaatsen en waar kinderen niet minder plezier aan zullen beleven. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op Wickey.be, daar ontdek je de oneindige speelmogelijkheden die Wickey te bieden heeft en creëer je een waar speelparadijs voor jouw kinderen. En dat gewoon in de achtertuin!

Een houten speeltoestel; de voordelen

Een houten speeltoestel; de voordelen

Hout is een natuurlijk materiaal en bijzonder geschikt voor speeltoestellen voor kinderen. Hout heeft als voordeel dat het niet extreem warm wordt in de zomer, maar ook niet extreem koud in de winter, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld metaal. Zo kan je kind het speeltoestel altijd aanraken zonder dat hij zich bijvoorbeeld verbrand.

Omdat hout een natuurlijk product is, past een houten speeltoestel perfect in vrijwel elke tuin. Het wordt dan ook vaak gezien als deel van de tuin en niet als een los item wat je tuin ontsiert. En wil je je speeltoestel toch een andere kleur geven? Dan is hout een ideaal materiaal om te schilderen.

Duurzaamheid

Als je kiest voor een speeltoestel van hout dan heeft dat nog een paar voordelen. Hout is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Hout is recyclebaar, milieuvriendelijk, CO2 neutraal en een vernieuwbare grondstof die nooit opraakt wanneer het hout uit duurzaam beheerde bossen gehaald wordt. Daarnaast gaat een houten speeltoestel ook jaren- en jarenlang mee. Ook in die zin is het duurzaam te noemen. Heb je een speeltoestel op het oog? Let er dan op dat het speeltoestel voldoet aan de keuringen die gesteld worden en garant staan voor een veilig gebruik. Zo zullen kinderen jarenlang plezier hebben van speeltoestel en er veilig gebruik van kunnen maken.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer