Feestdagen

December vanuit het buitenland: dit is hoe je het doet

Mamasopinternet505 x bekeken
December vanuit het buitenland dit is hoe je het doet

Voordat je weet is het weer december: de tijd waarin vrienden en familie bij elkaar komen om Kerst, Oud & Nieuw en Sinterklaas te vieren. Als jij in het buitenland woont voor korte tijd, is het erg lastig om hieraan mee te doen. Toch zijn er verschillende opties die je kunt gebruiken om toch een leuke decembermaand te beleven. We geven je er een paar!

1. Online meevieren

COVID-19 heeft ons leven een paar jaar flink op de schop genomen. Het heeft veel negatieve gevolgen, maar ook een paar positieve. Eén hiervan is het feit dat de wereld helemaal klaar is voor online connecties. Hierdoor is het ook mogelijk om online de feestdagen mee te vieren. Hiervoor heb je alleen maar een laptop en lekker eten nodig en je hebt alles wat de anderen ook hebben. Als de feestdag gevierd wordt met een grote groep, kun je vragen om doorgegeven te worden wanneer je hieraan toe bent of wanneer je iemand wil spreken. Zo heb je echt een connectie met iedereen die aanwezig is!

Online meevieren

2. Kijk in je omgeving

Overal ter wereld zijn internationale gasten die in hetzelfde schuitje als jij zitten. Het is een vrij grote stap om deze mensen op te zoeken, maar door dit te doen, kom je erachter dat jij niet de enige bent die gezelschap mist met de feestdagen. Door iets te organiseren, breng je mensen samen en beleef je de feestdagen op een unieke manier. Niet alleen ontmoet je nieuwe mensen in een vergelijkbare situatie, ook zorg je voor verbindingen tussen mensen die dit heel goed kunnen gebruiken.

3. Bezorg aan huis

Wil jij de mensen om wie je geeft toch graag verwennen, dan is het tegenwoordig gelukkig makkelijk om cadeaus te laten bezorgen. Zo kun je bijvoorbeeld nog steeds meedoen met lootjes trekken, maar zorg je ook voor leuke verrassingen voor mensen die het niet verwachten. Bloemen laten bezorgen is een leuk voorbeeld van een spontane actie met de feestdagen die enorm gewaardeerd wordt, maar genoeg andere cadeaus worden net zo erg geapprecieerd.

Fijne feestdagen!

Nu jij goed voorbereid bent, is er niets dat je nog tegenhoudt van het beleven van de perfecte decembermaand. Fijne feestdagen!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer