PraktischKids

Dit zijn de 5 populairste goede voornemens bij moeders

Judith1127 x bekeken

Goede voornemens horen er helemaal bij. Er is op zich ook niets mis met bedenken wat eigenlijk we wat beter zou kunnen. Vraag jij je af welke goede voornemens het vaakst worden gemaakt? Déze 5 goede voornemens komen het vaakst terug bij moeders!

1. Meer geduld hebben voor je kind(eren)

Dit is een goed voornemen van meer dan 80% van alle moeders. Natuurlijk probeer je veel geduld te hebben, maar dat lukt niet altijd. Een beetje meer geduld hebben zou best fijn zijn – al is dit goede voornemen wel moeilijk te houden als je peuter weer eens in de zeur-stand zit…

2. (Eindelijk) die zwangerschapskilo’s kwijtraken

En dus begin je het jaar vol goede moed met meer bewegen en minder eten. Wat op zich ook best fijn is, na al die feestdagen waarbij je alleen maar bezig bent met eten. Een praktische tip: het is verleidelijk om een crashdieet te gaan volgen om sneller af te vallen. Dat blijkt echter veel minder goed te werken dan een stabiel dieet, waarbij je er langer over doet maar het jojo-effect kunt vermijden.

3. Meer gaan sporten

Meer gaan sporten is het goede voornemen van zo’n beetje heel Nederland. Wist je dat sportscholen, fitnesscentra en sportverenigingen in januari hun topdrukte hebben? Gek genoeg hebben ze het in februari weer heel wat rustiger, maar is dat juist de topmaand voor fysiotherapeuten…

4. Meer me-time inlassen

Ga eens lekker een dag met je partner naar de sauna of naar een zwembad. Voel je niet al te schuldig om je kind dan achter te laten bij gastouder of kinderopvang: jij wordt er waarschijnlijk een stuk relaxter van en het helpt bij het uitvoeren goed voornemen #1.

5. Zuiniger zijn

Beter omgaan met geld behoort tot de goede voornemens van de meeste Nederlanders. Dat geldt met name voor gezinnen, waarin je natuurlijk ook meer uitgaven hebt. Heb je ons blog al gelezen met 5 handige tips om te besparen met kinderen?

Goede voornemens maken is een goede gewoonte. Je denkt er elk jaar over na wat je anders en beter zou willen doen. Toch moet je ook weer niet te streng zijn voor jezelf. Het is best moeilijk om een goed voornemen daadwerkelijk het hele jaar vol te houden!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer