CadeausPraktisch

Dít zit in het ideale kerstpakket voor moeders!

Judith2243 x bekeken

Het duurt nog wel even voordat het kerst is. Toch moet je als bedrijf nu al op zoek gaan naar geschikte kerstpakketten. Later in het jaar is het steeds moeilijker om een geschikt kerstpakket te vinden. Ben jij op zoek naar een leuk kerstpakket en heb je vrouwen met kinderen in dienst? Dít zit er in het ideale kerstpakket voor moeders!

1. Wel lekkers, maar niet teveel snoepgoed

Vergeet niet dat de moeders al genoeg te stellen hebben met veel te veel snoepgoed rond sinterklaas en de feestdagen. Dat is natuurlijk wel leuk, maar dan heb je als moeder geen zin om ook weer streng te moeten zijn als het kerstpakket komt. Stop er dus zeker iets lekkers in voor de kinderen, maar niet teveel. Of ga voor wat fruit of andere gezonde hapjes.

2. Iets voor mama alleen

Moeders delen over het algemeen alles met hun kinderen. Dus zijn ze extra blij als ze iets in het kerstpakket vinden dat echt voor hen alleen is. Denk aan een waardebon voor de sauna of een lekker wijntje. Maakt niet uit, zolang het maar vooral voor de moeder bedoeld is. Kerstpakketten voor vrouwen zijn vaak meer gericht op verwennerij en wellness dan pakketten voor mannen. Het is dus goed om hier onderscheid in te maken.

3. Een spel

De winter is de ideale tijd voor kaart- en bordspellen. De meeste gezinnen spelen die graag. Het is dan ook helemaal geen gek idee om een leuk spel in het kerstpakket te doen. Ga je de pakketten persoonlijk samenstellen, dan kun je rekening houden met de leeftijd van de kinderen. Lukt dat niet, dan kun je het beste voor een spel gaan dat voor de meeste leeftijden geschikt is.

4. Sfeerpakket

In het kerstpakket zit naast eten vaak ook iets anders. Doe eens iets bijzonders en ga voor een sfeerpakket. Hierin zitten bijvoorbeeld mooie kaarsen, wierook en andere sfeermakers. Zo kunnen jouw werknemers zich helemaal ontspannen, zodat ze na de kerstvakantie weer vol energie aan het werk kunnen.

5. Interieur items

De laatste jaren zien we vaker kerstpakketten waar leuke interieur items in zitten. Vooral vrouwen worden daar over het algemeen heel blij van. Denk bijvoorbeeld aan een mooi, stijlvol Scandinavisch kerstpakket. Of ga voor de ‘Black and White’ combinatie. Er zitten allerlei leuke decoraties en accessoires in. Het is wel belangrijk dat je de smaak van de betreffende vrouw een beetje kent, want anders kun je plank ook flink misslaan. Ben je bang dat het niet lukt, dan kun je misschien beter voor een cadeaubon gaan.

6. Persoonlijke touch

Voor mannen is het vooral belangrijk dat het kerstpakket goed gevuld is. Zij letten vooral op de materiële waarde en hoe lekker de hapjes zijn. Vrouwen vinden het gebaar veel belangrijker. Zij stellen het extra op prijs als het pakket speciaal is samengesteld. Een persoonlijke touch, zoals een persoonlijke kaart met een compliment, is voor hen een echte toevoeging. Is een van je medewerksters zwanger, dan is het een leuk idee om er een babyshower cadeau in te stoppen. Zo laat je zien dat je echt geeft om je medewerksters.

Een kerstpakket is een bedankje voor het werk van het afgelopen jaar. Daarnaast is het een stimulans om ook in het komende jaar weer het beste beentje voor te zetten. Er zijn vrij veel mensen die het kerstpakket erg belangrijk vinden in hun relatie met hun werkgever. Het is dus belangrijk voor de werkgever om goede kerstpakketten te vinden voor de medewerkers. Werk jij veel met vrouwen en moeders? Dan kom je met deze 6 tips een heel eind in de richting van het ideale kerstpakket voor moeders.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer