DIYBabykamerCadeausDecoratie

DIY babykamer ideeën

Judith7007 x bekeken

Voor een baby heb je veel spulletjes nodig, van een wieg tot een commode. En natuurlijk moet de kinderkamer er ook leuk en schattig uitzien als de baby in aantocht is! Veel aanstaande moeders krijgen de neiging om babywinkels leeg te kopen en om zelf aan de slag te gaan. Want wat is er leuker dan zelf de gordijnen te naaien, de luieremmer te versieren of je eigen wanddecoratie te maken? Ook als kraamcadeau worden DIY artikelen vaak het meest op prijs gesteld. Daarom hebben we hier een top 10 samengesteld van leuke DIY babykamer ideeën – met de bijbehorende tutorials!

1. Pompom-kleedje

Pompoms zijn leuke bolletjes van wol, die je gemakkelijk zelf kunt maken. Ze zijn ook erg leuk om te maken samen met je kinderen als die tussen de 6-12 jaar oud zijn. Maar meestal bedenk je tijdens het maken van de pompoms nog niet echt wat je ermee van plan bent. Deze tutorial laat je zien hoe je een ongelofelijk zacht, lief kleedje kunt maken van je pompoms!

pompom-kleedje - sayyes.com
www.sayyes.com

2. Vilten monster van Loch Ness

Dit DIY babykamer idee is niet alleen super cute, maar ook simpel te maken. Het enige wat je nodig hebt is een flinke lap vilt in een leuke kleur, wat tijd en deze handige tutorial met het patroon. Je hebt niet eens een naaimachine nodig, want vilt is heel gemakkelijk met de hand te naaien.

Loch ness monster - welivedhappilyeverafter.com
www.welivedhappilyeverafter.com

3. Zelfgenaaide opbergtassen

Deze schitterende, zelfgemaakte opbergtassen zijn één van de meest praktische DIY babykamer ideeën. Ze zijn namelijk ideaal voor het opbergen van speelgoed, knuffels, kleertjes of luiers. De maten kun je heel gemakkelijk aanpassen voor jezelf, zodat je altijd de perfecte opbergtas hebt. Deze basistutorial helpt je door het naaiwerk heen.

Opbergtassen - makeit-loveit.com
www.makeit-loveit.com

4. Hangend rekje

Dit hangende rekje is ideaal om wat dingetjes op kwijt te kunnen, terwijl de ruimte toch licht en luchtig blijft. Het is gemakkelijk te verplaatsen, je kunt het zo groot of klein maken als je zelf wilt en geef nou toe… het staat super schattig in de babykamer! Deze tutorial laat zien hoe je in een handomdraai zelf zo’n mooi rekje in elkaar knutselt.

hangrekje simplygrove.com
www.simplygrove.com

5. Muurbord

Een van de leukste en meest originele DIY babykamer ideeën is toch wel het zelfgemaakte muurbord / schilderij met een eigen tekst. Je kunt natuurlijk een leuke tekst zoeken op internet, je kunt er de naam van je baby op zetten of je kunt zelf een mooie tekst bedenken (misschien die van het geboortekaartje?). De tutorial helpt je om dit project te maken.

Muurbord
www.snappycasualblog.com

6. Baby gymtoestel

Dit schattige baby gym toestel is geschikt voor baby’s vanaf drie maanden. Handig om je baby rustig te houden, om hem/haar te laten bewegen en natuurlijk ook gewoon leuk om naar te kijken. Je kunt dit toestel eenvoudig zelf maken met wat hout en deze tutorial, waarbij zelfs een onhandige brekebeen dit project gewoon zelf kan uitvoeren.

Baby gymnastiek - brit.co
www.brit.co

7. Gehaakt mandje

Mandjes voor in de babykamer kunnen best prijzig zijn – en bovendien zijn ze meestal lang niet zo leuk als zelfgemaakte mandjes! In dit DIY babykamer project leer je hoe je met behulp van deze tutorial snel en eenvoudig de mooiste mandjes kunt haken, zoals bijvoorbeeld dit mandje met een vossenkopje.

gehaakt mandje
www.allaboutami.com

8. Verschoonmatje zelf maken

Uiteraard kun je geen lijstje maken met mooie DIY babykamer ideeën als je je eigen ideeën zomaar overslaat. Daarom hier een idee van onszelf, waarvan de tutorial te vinden is bij mamasopinternet: het zelf maken van een mooi verschoonmatje voor je baby. Heel schattig, simpel te maken en helemaal naar eigen smaak te maken van mooie stofjes.

verschoonmatje
www.mamasopinternet.nl

9. Heteluchtballon

De lamp van de babykamer kun je ook eenvoudig ‘opfluffen’, zodat je een originele én goedkope lamp kunt ophangen. Je ziet tegenwoordig al veel vliegtuiglampen en autolampjes, maar deze is geschikt voor zowel een jongetje als een meisje: een luchtballon-lamp. De tutorial laat zien hoe simpel het eigenlijk is: je hebt alleen een bolle lamp nodig en een klein mandje, et voilà: ook jouw baby kan genieten van een mooie lamp.

www.makelifelovely.com

10. Giga-pompoms

Grote pompoms dienen allerlei doelen. Je kunt ze gebruiken bij allerlei DIY babykamer ideeën, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon los ter decoratie gebruiken. Deze tutorial is afkomstig van een website voor huwelijken, maar ze zijn zeker ook geschikt voor een schattige babykamer!

grote pompoms
www.oncewed.com

Zelfgemaakte spulletjes maken de babykamer het leukst – en zijn een mooie bezigheid tijdens het zwangerschapsverlof. Geniet ervan en leef je uit op deze 10 mooie DIY babykamer inspiratie. Heb je zelf nog leuke ideeën of sites met meer projecten? Laat het ons weten!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer