DIY

DIY: Knutselen met de kerstboompjes van Vision Direct

Judith1542 x bekeken

Vision Direct staat bekend als lenzenspecialist. Wat dat te maken heeft met een DIY over kerstboompjes? Eigenlijk alles! Vision Direct is namelijk een win-actie begonnen. Elke klant ontvangt bij zijn of haar bestelling in December een sjabloon om een kerstboompje te maken. Dit kerstboompje kan vervolgens mooi versierd worden naar eigen inzicht.

Zodra je je boompje in elkaar hebt zitten en gedecoreerd hebt, wordt het tijd om je creatie te delen. Deel een foto van je kerstboompje op Facebook met de hashtag #KnutseligeKerst en #VisionDirectNL. Zo neem je deel aan deze kerstwedstrijd.

De leukste kerstbomen worden beloond met een fijne prijs: een Bol.com cadeaubon t.w.v. €50, €25 en €25. In totaal zullen er dus drie winnaars zijn die voor een mooi bedrag bij Bol.com kunnen shoppen. Hier vind je meer informatie en de voorwaarden. Wij laten alvast een mooi voorbeeld zien!

1. De doos

Als eerste krijg je natuurlijk het pakketje. Elke bestelling wordt geleverd in een handige doos met de pakketpost. Wat erin zit… Je lenzen, pus alles wat je nodig hebt om een kerstboompje te maken. Of zelfs een heel bos…

2. Sjablonen en versiering

In de doos vind je een papier met sjablonen. Als dit er niet bij zit, vind je het op de website van Vision Direct bij de win-actie. Verder zitten er allerlei soorten versieringen in de doos. Kerstballetjes, glitters, raffia enzovoorts. Uiteraard word je aangemoedigd om ook je eigen versieringen te gebruiken zodat je origineel bezig bent.

3. Sjablonen uitknippen

Je knipt de sjablonen uit het vel. Er zijn als het goed is drie formaten boompjes. Een hint: ik vond zelf de grootste het makkelijkst te versieren. De kleinste is meer priegelwerk, maar is dus wel een wat grotere uitdaging.

3. Overtrekken op karton

Je kunt de sjablonen overtrekken op karton. Ik ben een beetje eigenwijs en dacht dat het handig was om het uitgeknipte sjabloon er gewoon op te plakken. Dus heb ik beide gedaan en zie ik straks vanzelf wat handiger is. Het is overigens wel goed om de streepjeslijn in het midden van het boompje even iets breder uit te knippen. Het karton is vrij dik en het boompje past anders niet zo mooi in elkaar.

4. Wees creatief

Mijn eerste kerstboompje, de kleinste, bekleedde ik voor de helft met groen en blauw papier. De grootste kerstboom werd voorzien van keurig wit papier (afkomstig van een oude envelop). En het middelste kerstboompje kreeg een sneeuwlaagje, afkomstig uit mijn schaal met kunstsneeuw. Je wordt geacht creatief te zijn en zelf met leuke ideeën te komen, dus dit leek me een prima combinatie.

TIP: zorg altijd voor een basis coating van papier of ander dekkend materiaal, want op de doos staan opvallende blauwe letters die je anders onder de decoraties blijft zien.

5. De grote boom

De grootste boom is voorzien van kleine stoffen balletjes en het kleinste formaat kerstballen dat ik ooit heb gezien. Het geheel is best schattig geworden, maar wel een beetje minimalistisch.

6. De middelste boom

De middelste boom is voorzien van poedersneeuw. Daarop zitten glitters geplakt die het boompje een gezellige look geven. De foto is wat donker, maar het boompje is heel vrolijk geworden.

7. De kleinste boom

Het kleinste boompje is wel het vrolijkst van de drie. De ene kant is voorzien van blauw papier en afgewerkt met vrolijke plaatjes. De andere kant is aan de ene zijde voorzien van grijs raffia en aan de andere kant van groene papiersnippers. Een kleurrijk boompje dat heel mooi is geworden.

8. Het bos

En daar is dan het ‘bos’ van kerstboompjes. Een vrolijke combinatie die het leuk doet als kerstdecoratie in huis. Je kunt deze uiteraard samen met je kinderen maken. Zet dat er in je Facebook-post even bij, zodat er rekening mee wordt gehouden bij het uitkiezen van de winnende boompjes. Zo maakt iedereen van elke leeftijd kans op een cadeaubon!

Vergeet vooral niet om de juiste hashtags te gebruiken om het bericht te delen. Doe je dat niet, dan telt je inzending automatisch niet mee. Hoe mooi hij ook is… Heel veel succes en veel knutselplezier!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer