DIYBabykamerDecoratieKids

DIY vlaggetjes slinger maken

Judith14629 x bekeken

Wil je zelf een vlaggetjes slinger voor de babykamer maken? Dan zul je vast al wel hebben bedacht dat je dit op heel veel verschillende manieren kunt doen. Je kunt kiezen uit verschillende materialen, verschillende methodes en dus uit verschillende resultaten. Hier vind je verschillende methodes om zelf een simpele vlaggetjes slinger te maken:

  • Van papier
  • Van vilt
  • Van stof

——————————————–

Papieren slinger babykamer

De papieren slinger voor de babykamer is de gemakkelijkste en minst bewerkelijke van de slingers. Aangezien hij ook minder lang meegaat, is het een leuk project om samen met je kinderen uit te voeren. De slinger zal na een paar maanden langzaam beginnen te verkleuren, als hij tenminste nog niet uit elkaar is getrokken door grijpende kinderhandjes.

Wil je deze papieren slinger voor de babykamer zelf maken, dan begin je met het uitzoeken van leuk papier. Dit kan effen papier zijn in allerlei kleuren, maar ook patroontjes zijn erg leuk. Zorg ervoor dat het papier van a4-formaat is en vouw het om in de lengte. Vervolgens leg je het papier neer met de gevouwen zijde naar boven en teken je er twee vlaggetjes op af (of één grote, al naar gelang hoe groot je de vlaggetjes wilt maken).

Papieren vlaggetjes - fase 1
www.momtastic.com

Knip uit volgens de rode lijnen en leg het eerste vlaggetje opengevouwen op de tafel. Leg de draad die de slinger gaat vormen in de vouw, smeer het vlaggetje in met lijm en druk de helften op elkaar zodat het vlaggetje zit dichtgevouwen om het draad heen. Dit doe je met alle vlaggetjes, in de volgorde die jij leuk vindt.

Vlaggetjes slinger bijna af
www.momtastic.com

Met wat leuk gekleurd papier, een stuk touw en wat hobbylijm kun je in korte tijd eenvoudig een mooie vlaggetjes slinger zelf maken. Deze kun je ophangen in de babykamer, of bijvoorbeeld voor het raam hangen.

Papieren slinger af
www.momtastic.com

——————————————–

Vilten slinger babykamer

Een vilten slinger is in de babykamer erg leuk en is ook veel steviger dan een papieren slinger. Daardoor gaat de slinger langer mee en kun je er dus ook langer van genieten. Deze keer heb je niet genoeg aan een stuk touw om de vlaggetjes aan te hangen: je kunt beter kiezen voor een lint, een strook stof of kant. Verder heb je natuurlijk vilt nodig, bij voorkeur in rechthoekige vormen zodat je het gemakkelijk op maat kunt knippen.

Vilten slinger begin
www.the-interior.weebly.com

Heb je genoeg vlaggetjes, dan kun je ze eenvoudig met kleine knijpertjes vastmaken aan de vlaggenlijn. De knijpertjes zijn bij de meeste hobbywinkels verkrijgbaar, maar ook online. Hiermee bespaar je jezelf veel moeite en energie en bovendien kun je de vlaggetjes vervangen als je erop uitgekeken raakt!

Vilten slinger maken
www.the-interior.weebly.com

——————————————–

Stoffen slinger babykamer maken

De leukste slinger om voor de babykamer te maken vind ik zelf de stoffen slinger. Deze slinger ziet er gaaf uit, maar levert ook wel wat meer werk op dan de voorgaande slingers. Je moet de vlaggetjes namelijk naaien, waardoor je wat meer werk hebt. Hoewel… Met een goede naaimachine pruts je ook deze vlaggetjes slinger in een paar uurtjes in elkaar.

DSC00093
Losse vlaggetjes

Ook met deze slinger begin je met het knippen van driehoekjes. Je kunt twee verschillende vlaggetjes slingers zelf maken: de enkele of de dubbele vlaggetjes. Voor de dubbele vlaggetjes leg je telkens twee driehoekjes op elkaar. Deze naai je vast over de lange zijdes met een kleine steek, zo dicht mogelijk langs de rand. Vervolgens draai je het vlaggetje binnenstebuiten, waardoor de naden niet meer zichtbaar zijn.

In dit geval heb ik een enkele vlaggetjes slinger voor de babykamer gemaakt, die in feite vanaf dit punt hetzelfde is als de dubbele vlaggetjes: je moet de vlaggetjes vastzetten op de lijn. Dit kun je doen door middel van knijpertjes, maar het is mooier om ze erachter vast te naaien. Hoe breder het lint, hoe makkelijker de vlaggetjes vast te zetten zijn. De enkele vlaggetjes slinger is makkelijker te maken, maar de dubbele vlaggetjes geven een mooier, voller effect. Als je wilt kun je de dubbele vlaggetjes zelfs nog met wat dunne vulling opvullen, waardoor ze nog wat meer body krijgen.

DSC00098
Vlaggetjes slinger

Een vlaggetjes slinger is natuurlijk hartstikke leuk in de baby- of kinderkamer. Wil je een wat uitdagender project om zelf te maken? Probeer dan eens de tutorial om zelf een vilten mobiel te maken voor boven het bedje of boven de box!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer