Wonen

Donkergroen: voor een levendig huis

Mamasopinternet1841 x bekeken
Donkergroen interieur

De kleur donkergroen is niet langer voorbehouden aan de natuur; zowel in de mode als in de woonwereld is donkergroen erg populair. Met goede reden, want groen heeft een levendig karakter en kan je woonkamer een luxe uitstraling geven! Lees gauw verder voor tips en tricks.

Tip 1. Combineer met het zonnetje

Donkergroen roept een natuurlijke sfeer op, zeker wanneer de kleur samengaat met houten meubels en vloeren. Maar het is ook een koele kleur. Gebruik donkergroen daarom bij voorkeur in de woonruimtes aan de zonnige kant van je woning. Als het zonnetje op je donkergroene dressoir en houten vloer schijnt is het alsof de lente je kamer binnenstroomt, maar in een kamer op het Noorden kan de kleur een stuk harder overkomen.

Tip 2. Creëer rust in de slaapkamer

Groen heeft nog een fijne eigenschap: het zorgt voor rust. Dat heeft te maken met de natuurlijke associatie die de kleur oproept, want ook in de bossen of heuvels voelen we ons vaak rustiger. Daarom is donkergroen ideaal voor in de slaapkamer! Kies bijvoorbeeld voor donkergroen met een grijszweem en breng zachtroze accenten aan in de vorm van kussentjes en bloemen. Of verf de muur juist in diepdonkergroen, zet een lounge fauteuil in dezelfde tint in de hoek en combineer met een houten vloer en bed.

Tip 3. Zo maak je donkergroen chique

Veel beroemde sterren kiezen tegenwoordig voor donkergroen en dan vooral in combinatie met goud of koper: zo krijgt je woonruimte namelijk een chique uitstraling. Misschien zou je zelf nooit aan een donkergroene keuken hebben gedacht, maar als je er handgrepen en lampen in goudkleur bij denkt krijgt het plaatje ineens een levendig en luxe karakter! Goud, koper én donkergroen combineren bovendien erg goed met hout zodat je een warme sfeer in je woonkamer kunt oproepen.

Tip 4. Laat je inspireren

Zoek hier eens op de kleur “groen” en laat je verrassen door de grote hoeveelheid meubels en accessoires in donkergroen! Terwijl je het vroeger met een bank of fauteuil in donkergroen moest doen, heb je nu keuze uit tafeltjes, poefen, nachtkastjes, lampen, spiegels en barkrukken. Met een paar donkergroene accenten in je moderne, witte woonkamer of je landelijke slaapkamer creëer je in een mum van tijd een trendy look.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer