Praktisch

Drie dingen waar je het internet toch liever niet voor gebruikt

Mamasopinternet663 x bekeken
Drie dingen waar je het internet toch liever niet voor gebruikt

Het internet is misschien wel de meest impactvolle uitvinding ooit geweest. Ons complete leven is namelijk met de uitvinding van het internet gedigitaliseerd. Dit zien we dan ook terug in onze maatschappij. Er komen steeds meer dingen bij die verbonden zijn met het internet en je hebt ook steeds vaker internet nodig om bijvoorbeeld een activiteit uit te voeren. Toch zullen er altijd een aantal dingen in huis die je liever fysiek bewaard. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk enkele voorbeelden hiervan!

Wachtwoorden

Het bewaren van belangrijke wachtwoorden is iets dat je over het algemeen beter fysiek kunt doen. Een computer kan namelijk vrij eenvoudig gehackt worden. Als criminelen er met jouw wachtwoorden vandoor gaan, dan ligt jouw hele digitale persoonlijkheid op straat. De criminelen kunnen na een hack bij al jouw gegevens en kunnen hier dan ook flink misbruik van maken. Door je wachtwoorden op te schrijven in een notitieboekje hoef je je hier geen zorgen om te maken.

Adressen

Adressen

Het opschrijven van fysieke adressen in een adresboek is natuurlijk wel handig, maar geen directe vereiste. Dit zijn niet zulke gevoelige gegevens dat een diefstal hiervan tot veel schade zou leiden. Toch hebben veel mensen toch nog een fysiek adresboek. Dit komt met name door het feit dat ze dit makkelijker vinden werken. Daarnaast wordt het adresboek anno 2022 ook steeds vaker voor andere adressen gebruikt. Denk hierbij aan adressen van wallets voor cryptocurrencies. Van deze adressen is het juist wel weer weer belangrijk dat deze op een veilige manier offline bewaard worden!

Bankgegevens

Een derde voorbeeld van data die we liever offline opslaan heeft betrekking tot bankgegevens. Denk hierbij aan de nummers waarmee de creditcard gebruikt kan worden of de verschillende pincodes van de verschillende betaalpassen in huis. Door deze op te schrijven in een van de notitieboeken van bekking & blitz weet je zeker dat er niemand met deze gegevens aan de haal gaat. Tenzij het notitieboek natuurlijk gestolen wordt, maar als je deze op een goede plek opbergt hoef je je hier over het algemeen geen zorgen om te maken!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer