Fashion en beauty

Drie tips voor buiten sporten in de herfst en winter

Mamasopinternet431 x bekeken
Drie tips voor buiten sporten in de herfst en winter

Buiten sporten is heerlijk. Juist in de herfst en winter zorgt het voor een dosis energie. Blijf jij gewoon buiten trainen nu het kouder wordt en vaker regent? Als je graag buiten blijft sporten, ook tijdens de koudere dagen, kun je misschien wel wat tips gebruiken. In deze blog geven we je een aantal tips om het buiten sporten tijdens de koudere dagen net wat aangenamer voor je te maken. Lees snel verder!

Draag de juiste kleding

Kleding heeft als doel om je te beschermen tegen de kou. Vooral als het buiten koud is, is dit een van de belangrijkste aspecten van je kleding. Daarnaast moet het natuurlijk comfortabel zitten en vocht afvoeren. Houd met deze drie dingen rekening bij het kiezen van je sportkleding. Kleding van katoen is minder geschikt, want katoen wordt nat wanneer je zweet en droogt vervolgens niet snel op. Hierdoor kun je onbewust onderkoeld raken. Kies dus een warme sportlegging, een vocht afdrijvend shirt en een warme, maar ademende jas. Daarnaast kun je je beter in laagjes kleden dan dat je een dikke trui aan doet. Zo kun je nog wat uittrekken als het warmer is dan je van te voren dacht.

Draag de juiste kleding

Zorg dat je essentials bij je hebt

Als we het over essentials hebben, dan hebben we het over: water, een hardlooplichtje en voor als het echt koud wordt een muts en handschoenen. Je kunt een sportvariant kiezen, want niemand zit natuurlijk te wachten op een wollen muts en wollen handschoenen tijdens het sporten. Water is super belangrijk als je langere tijd gaat sporten. Als je een rondje gaat hardlopen, is het logisch dat je geen fles water meeneemt. Maar als je bijvoorbeeld een bootcamp gaat doen, dan is water wel belangrijk om mee te nemen. Als het koud is, lijkt het misschien alsof je minder dorst hebt, maar niets is minder waar. Je lichaam heeft nog steeds vocht nodig.

Doe een goede warming up

Als je spieren warm zijn, loop je minder kans op een blessure. Bij sporten in koudere temperaturen loop je nog meer kans op blessures dan wanneer je in een warme binnenruimte sport. Dus wanneer het buiten koud is, is een warming up nog belangrijker. Zorg dus voor een goede full-body warming up. Begin het liefst binnen met een korte warming up en bouw je training dan buiten verder op. Zorg daarnaast ook weer voor een goede cooling down, na je sportsessie. 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer