VakantiePraktischReizenVakantie & Uitjes

Een autovakantie met de kinderen: 5 tips

Mamasopinternet1406 x bekeken
tips autovakantie kinderen

Een autovakantie met de kinderen kan een flinke onderneming zijn. Met deze handige tips maken we het je hopelijk net een stukje gemakkelijker!

1. Controleer je autoverzekering

Een autovakantie draait natuurlijk om het veilig en vertrouwd kunnen rijden met je auto. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om je autoverzekering even te controleren. Wat voor dekking heb je ook al weer en ben je wel verzekerd in het geval van schade in het buitenland? Hoe zit het met de pechhulp en zit er eigenlijk wel vervangend vervoer in je pakket? Een autoverzekering met uitgebreide mogelijkheden geeft je nu eenmaal net wat meer rust in je hoofd.

2. Doe wat onderzoek naar de route

Heb je Google Maps al ingesteld en weet je waar de reis naartoe gaat? Dan weet je ook welke wegen je tegen gaat komen. Doe voordat je op vakantie gaat eens wat onderzoek naar de wegen; zeker wanneer het gaat om een autovakantie naar het buitenland. Moet je tol betalen? Wat zijn de maximumsnelheden en welke wetten en regelgeving is er in dat specifieke land? Tijdens een autovakantie naar Engeland is het namelijk wel erg fijn om voorbereid te zijn om het rijden aan de linkerkant van de weg!

3. Sluit een reisverzekering af

Om helemaal zeker te zijn kun je ook een reisverzekering afsluiten. Zo heb je altijd iets om op terug te vallen in geval van nood. Of dit nu problemen zijn op de eindbestemming, of een kinderziekte welke leidt tot een bezoek aan een buitenlands ziekenhuis. Niet alleen worden de kosten veelal gedekt, de contactpersonen van de verzekeraar kunnen je precies vertellen wat je moet doen. Dat geeft toch ook wel een fijn gevoel; zo heb je altijd hulp binnen handbereik.

4. Luister naar ervaringsverhalen

Er zullen vast meerdere mensen geweest zijn die dit avontuur ooit aangegaan zijn. Ga dan ook op zoek naar reisverslagen en vraag eens wat rond in je kennissenkring. Wie weet eindig je wel met ongelooflijk handige tips over een specifieke route of reisbestemming.

5. Zorg voor voldoende vermaak

We hoeven het je eigenlijk niet eens te vertellen, want je weet natuurlijk allang dat je voor voldoende vermaak moet zorgen. Installeer wat nieuwe spelletjes op de iPad of download een paar films op Netflix die de kinderen samen op de achterbank kunnen kijken. Zo heb je geen internet nodig en hebben de kids voldoende te doen. Je kan natuurlijk ook op zoek gaan naar leuke spelletjes die speciaal voor de autorit gemaakt zijn. Las vanzelfsprekend genoeg pauzes in om de benen te strekken en even een frisse neus te halen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer