DIY

Een echte klusvrouw? Zo maak je zelf mooie meubels!

Mamasopinternet509 x bekeken
Een echte klusvrouw? Zo maak je zelf mooie meubels!

Heb je als moeder ook nog eens twee rechterhanden en vind je het leuk om in je vrije tijd klusjes in of rondom het huis op te pakken? Het is mooi meegenomen als je een echte klusvrouw bent, want doordat je klussen zelf oppakt hoef je hier geen vakmensen voor in te schakelen. Al met al kan dit je best wat geld besparen. Ben je jouw huidige interieur wat zat? Dan zijn er als klusvrouw genoeg leuke klussen om op te pakken. Eén van die klussen is het zelf maken van meubels. Durf je deze uitdaging aan, dan is het goed om te weten hoe je dit aanpakt. Wij helpen je op weg!

Inspiratie verzamelen

In de wilde weg beginnen met het maken van meubels is natuurlijk geen goed idee. Om te weten wat je mooi vindt en om de kans op een succesvol resultaat te vergroten, is het goed om voorafgaand aan je klus eerst genoeg inspiratie te verzamelen. Je wilt tenslotte wel dat je straks blij bent met de meubels die je hebt gemaakt, of dit nu voor binnen of buiten is. Inspiratie opdoen is mogelijk door bijvoorbeeld op het internet te zoeken, op social media te scrollen of door woonmagazines te bladeren. Kom je iets tegen dat je mooi vindt? Sla dit dan op of maak er een foto van. Door inspiratie te verzamelen kom je erachter wat je wel en niet mooi vindt en dit maakt het makkelijker om straks definitief te bepalen wat je wilt maken.

Lees handleidingen en kijk tutorials

Hulp bij een klus als meubels maken kan nooit kwaad, vooral als je het nog niet eerder gedaan hebt. Bovendien vragen verschillende soorten meubels ook ieder weer om een andere aanpak. Om de kans op succes te vergroten is het daarom verstandig om op zoek te gaan naar handleidingen of tutorials. Deze zijn ongetwijfeld op het internet te vinden. Met een handleiding of tutorial weet je precies welke stappen je moet ondernemen en dit is een prima houvast.

Benodigdheden verzamelen

Als je een moeder bent die gek is op klussen, beschik je waarschijnlijk al over veel handige benodigdheden die van pas komen bij het maken van meubels. Om er zeker van te zijn dat je alle benodigdheden bij de hand hebt, is het goed om te kijken naar wat je allemaal nodig hebt. Dit is vaak beschreven in een handleiding of het komt aan bod tijdens het kijken van een tutorial. Denk in ieder geval aan basisgereedschap als een boormachine, schuurmachine, potlood, rolmaat, een afkortzaag en veiligheidsspullen.

Naast gereedschap dien je ook te beschikken over het juiste materiaal. Een materiaal dat een echte aanrader is voor het maken van meubels, is multiplex. Deze plaatsoort is relatief licht van gewicht en daarnaast ook makkelijk om te verwerken. Daardoor is het geschikt materiaal om mee te werken. Weet je niet welk materiaal nodig is voor jouw klus? Laat je dan adviseren door een specialist. Het materiaal speelt een grote rol in hoe het er straks uit komt te zien, dus besteed hier voldoende aandacht aan!

Oefen eerst even

Oefen eerst even

Is het de eerste keer dat je met bepaald gereedschap of materiaal werkt? Dan is het slim om hier eerst even mee te oefenen. Probeer het een en ander uit, zodat je bepaald gereedschap goed onder de knie krijgt en je weet hoe het eruit komt te zien op het materiaal dat je hebt gekozen. Door eerst even te oefenen voorkom je dat je een grote fout maakt met bijvoorbeeld duur materiaal.

Met deze tips moet het jou als klussende moeder wel lukken om een tof meubel in elkaar te zetten. Als je het leuk vindt om te doen, dan is dit project een mooie uitdaging. En hoe bijzonder is het om te kunnen zeggen dat jij degene bent die het meubel in de woonkamer of tuin gemaakt hebt?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer