WonenPraktisch

Een gezonde leefomgeving voor je kind

Mamasopinternet1536 x bekeken
gezonde leefomgeving kind

Kinderen zijn de hele dag door aan het ontdekken, spelen en leren. Dit moeten zij natuurlijk wel in een veilige omgeving kunnen doen. Daarom is het van belang dat jij van je huis een veilige en gezonde plek maakt, zodat je kind zoveel mogelijk de ruimte krijgt om de wereld te ontdekken. Hoe je dit doet, lees je hier.

1. Ventilatie

Baby’s en jonge kinderen hebben weinig weerstand en zijn extra vatbaar voor ziektes. Het is daarom belangrijk om je huis goed te ventileren, zodat alle schimmels en bacteriën het huis verlaten. Zet je ramen daarom overdag open en laat het huis een paar uur luchten. Je zult merken dat het huis meteen een stuk frisser is.

2. Vloerverwarming

Kinderen zijn -in tegenstelling tot volwassenen- veel meer op de vloer bezig. Ze kruipen over de vloer en spelen erop. Het is dan ook belangrijk dat de vloer niet erg koud is. Dit zorgt niet meteen voor blaasontsteking zoals veel mensen denken, maar vermindert wel de weerstand waardoor een kind ziek kan worden. Door vloerverwarming te frezen in de vloer verhelp je dit probleem. Vloerverwarming is daarnaast ook voor jou als ouder erg fijn, omdat je ‘s ochtends dan heerlijk kunt lopen op een verwarmde vloer.

3. Eigen plekje

In huis is iedereen druk bezig. Maar ook je kind heeft genoeg ruimte nodig om te kunnen spelen en ravotten. Het kan daarom een goed idee zijn om een eigen speelhoek te creëren voor je kleintje. Maak deze bij voorkeur niet in de slaapkamer. Je kind kan hier gemakkelijk worden afgeleid waardoor dit wellicht ten koste gaat van zijn of haar nachtrust. Veel kinderen prefereren de woonkamer, omdat hier vaak ook de andere leden van het gezin zijn. De speelhoek hoeft niet groot te zijn, als het maar een plekje is. Zo leert je kind ook meteen zijn of haar eigen troep op te ruimen.

4. Maak de tuin kindvriendelijk

Een kind houdt van ravotten en heeft genoeg frisse lucht nodig. Het is dus verstandig om je tuin kindvriendelijk te maken. Koop bijvoorbeeld wat grasmatten en maak een stuk gras in de tuin. Loszittende stenen kan je vastmaken en onkruid kun je verwijderen. Zo is de tuin een veilige plek voor je kind om te spelen.

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer