PraktischVeiligheidWonen

Een heerlijke badkamer voor het hele gezin

Judith1705 x bekeken

Als gezin een badkamer delen is niet altijd makkelijk. Tenslotte gebeurt het maar al te vaak dat er discussies zijn. Zeker als je een kleine badkamer hebt, zal dat aanleiding geven tot ruzie. Het is dan ook fijn als de badkamer zo efficiënt mogelijk is ingedeeld. Door het handige inrichting kun je veel problemen voorkomen. Zó richt je een heerlijke badkamer in voor het hele gezin.

1. Houd rekening met hoogte

In de badkamer hebben verschillende zaken te maken met de lengte van de gebruiker. De wastafel bijvoorbeeld. Veel gezinnen hebben een of meer krukjes in de badkamer voor de kinderen, zodat ze er ook goed bij kunnen. De hoogte van de wc is ook belangrijk: lange mensen willen misschien liever een wat hogere zit, maar voor kortere mensen kan dat heel lastig zijn. Houd dus zoveel mogelijk rekening met de gezinsleden als het om de hoogte van het sanitair gaat.

 Wastafel op hoogte    

2. Is er ruimte? Ga voor een dubbele wastafel!

Als er genoeg ruimte is in de badkamer, kun je gaan voor twee wastafels. Natuurlijk kies je dan ook voor bredere badkamerspiegels, zodat iedereen zichzelf kan zien tijdens het wassen en scheren. Door te gaan voor een dubbele wastafel kunnen twee mensen zich tegelijk netjes maken, waardoor je heel wat geruzie voorkomt.

 Dubbele wastafel in badkamer

3. Douche, bad of beide?

In een kleine badkamer wordt vrijwel altijd gekozen voor een douche, omdat die vrij compact is. Toch heeft een vrijstaand bad ook voordelen, zeker met kleine kinderen. Je kunt ook gaan voor een zowel een bad als een douche in de badkamer. En het is mogelijk om een bad-douche combinatie te maken, waarbij je kunt douchen in het bad. Ook dit kan een heel praktische oplossing zijn in het gezin.

 Peuter in bad

4. Denk aan veiligheid

Veiligheid in de badkamer is erg belangrijk. En vooral als je kinderen hebt moet je hier zeker om denken! De badkamer heeft meestal een tegelvloer, waardoor vallen en stoten een stuk harder aankomt. Check dus voordat je de badkamer gaat samenstellen aan welke veiligheidseisen jouw badkamer moet voldoen. Zo voorkom je vervelende en gevaarlijke situaties en kun je lekker ontspannen terwijl je kinderen in de badkamer bezig zijn.

 Veiligheid voor kinderen in badkamer

5. Ga voor een mooie inrichting

We hebben al heel wat praktische zaken genoemd. Natuurlijk is het ook belangrijk dat de badkamer mooi is ingericht. Je voelt je pas echt lekker in de badkamer als het een mooie woonruimte is geworden. Natuurlijk houd je ook hierbij rekening met de wensen in het gezin. Het is goed om samen te kijken naar mooie badkamer trends, zodat je vanzelf ontdekt wat geschikt zou zijn voor jullie badkamer.

 Mooie stijlvolle badkamer

Een comfortabele badkamer inrichten is vrij lastig, zeker voor een wat groter gezin. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Toch kun je het jezelf heel wat makkelijker maken door van tevoren al goed over dingen na te denken. Als je deze vijf stappen volgt, is het alleen nog een kwestie van wat jij mooi vindt. Ga jij voor een klassieke badkamer of ben je juist helemaal voor een strakke minimalistische badkamer?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer