Vakantie & UitjesBinnenlandReizen

Een romantisch weekendje genieten op Ameland

Mamasopinternet817 x bekeken
Een romantisch weekendje genieten op Ameland

Samen een lekker weekend met zijn tweetjes, genieten van heerlijke restaurants en cafés en de wind door je haren wanneer je over het strand loopt. Ondanks dat het onwijs fijn is om er met het gezin op uit te gaan, is het soms net zo goed om tijd voor elkaar vrij te maken. Een weekendje Ameland is de perfecte oplossing om uit de sleur van het dagelijkse leven te stappen en weer te genieten van elkaar en de kleine dingen in het leven. Zowel in het voorjaar – kijkend naar de ondergaande zon terwijl je met een flesje wijn op het strand zit, als in het najaar – met een warme sjaal en handschoenen over het strand struinend om vervolgens op te warmen met een warme chocolademelk. Het is de ideale plek wanneer je er een weekend op uit wilt met zijn tweeën. En zijn jullie hierna verknocht aan het waddeneiland, dan hebben jullie een goed excuus om met zijn allen een keer terug te gaan. Er zijn namelijk genoeg leuke activiteiten voor kinderen!

Een lang weekend genieten

Een weekendje Ameland begint eigenlijk al zodra je op de boot naar het Waddeneiland stapt, met of zonder auto. Tijdens de vijftig-minuten durende tocht kan je genieten van alle voorbijvliegende vogels en het mooie uitzicht over zee. Eenmaal aangekomen op het eiland kun je, indien je ervoor hebt gekozen om niet met de auto te gaan, heel gemakkelijk direct al fietsen huren. Op deze manier hoef je helemaal nergens meer aan te denken en kan je gelijk op pad. Lekker genieten!

Een ontspannen verblijf

Een weekendje weg valt of staat vaak met een fijn verblijf. Zo kan je ervoor kiezen om samen helemaal in de zen-modus te gaan en te kiezen voor een luxe verblijf aan het strand. Of misschien dat jullie het leuker vinden om je te mengen onder de locals en te overnachten in een bed & breakfast. Kan het jullie niet primitief genoeg, dan behoort kamperen ook zeker tot een van de opties. Nu hoeft dit echt niet altijd gelijk te staan aan samen bibberend in een slaapzak op een luchtbed (alhoewel dit ook wel enorm knus kan zijn), aangezien je tegenwoordig ook voor een glampingtent of chalet op Ameland kunt gaan. Nog steeds kamperen, alleen dan met net iets meer luxe.

De omgeving ontdekken

De omgeving ontdekken

Heb je je eenmaal gesetteld, dan is het tijd om de omgeving te ontdekken. Ameland is de perfecte plek voor liefhebbers van wandel- en fietstochten, maar net zo goed geschikt voor echte avonturiers of liefhebbers van fotografie. Zo zijn er diverse vooropgestelde routes die je kunt afleggen, maar kan je er ook voor kiezen om te gaan wadlopen of misschien wel romantisch te paardrijden op Ameland. Ben je naar het eiland gekomen om het wandelen af te wisselen met échte ontspanning, dan zijn er ook genoeg wellness mogelijkheden. Kortom, voor ieder wat wils!

Een hapje en een drankje

Een weekend weg is niet compleet zonder gezellige avondjes uit. Op Ameland zijn er gelukkig genoeg leuke eetgelegenheden te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Samen bijkletsen of fantaseren over de toekomst kan bijvoorbeeld onder het genot van een cocktail in een gezellige beachclub, maar ook in een visrestaurant of een proeflokaal. De avond afsluiten kan in een van de vele kroegjes, of misschien dat jullie nog energie over hebben en een dansje willen wagen? Je kunt het samen zo laat maken als je wilt en genieten van alles wat Ameland te bieden heeft. Wedden dat je vol energie en liefde het eiland verlaat?

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer