ReizenVakantie & Uitjes

Een verre vakantie boeken kan erg duur zijn, hoe betaal jij ‘m?

Mamasopinternet430 x bekeken
Een verre vakantie boeken kan erg duur zijn, hoe betaal jij ‘m?

Een verre vakantie kan een dure aangelegenheid zijn, maar met een beetje planning en discipline is het mogelijk om hiervoor te sparen. In dit blogartikel geven we een aantal tips om voor een verre vakantie te sparen. Lees snel verder en voor je het weet kun jij boeken!

Maak een budget

Voordat je begint met sparen, is het belangrijk om te weten hoeveel geld je nodig hebt voor je verre vakantie. Maak hiervoor een budget waarin je alle kosten opneemt, zoals vliegtickets, accommodatie, vervoer en activiteiten. Zo weet je precies hoeveel geld je nodig hebt en kun je gerichter sparen. Misschien is jouw vakantie toch niet zo duur als je had verwacht, of juist wel duurder. Wat de uitslag van het budgetteren ook is, het geeft een boel duidelijkheid en zekerheid.

Zoek naar manieren om geld te besparen

Er zijn verschillende manieren om geld te besparen op een verre vakantie. Zoek bijvoorbeeld naar goedkope vliegtickets, boek accommodatie buiten het hoogseizoen en probeer zoveel mogelijk zelf te regelen in plaats van alles via een reisbureau te boeken. Ook kun je overwegen om een goedkopere bestemming te kiezen of om in plaats van een vakantie een werkvakantie te doen, zoals bijvoorbeeld werken op een resort.

Maak een spaarplan

Nu je weet hoeveel geld je nodig hebt en hoe je geld kunt besparen, is het tijd om een spaarplan te maken. Bedenk hoeveel geld je per maand kunt sparen en zet dit opzij voor je verre vakantie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een aparte spaarrekening of een spaarvarken. Houd ook rekening met onverwachte uitgaven en stel een buffer op voor onvoorziene kosten. Wist je dat je ook kan sparen en tegelijk investeren met crypto? Neem een kijkje op anycoindirect.eu voor meer info.

Maak een spaarplan

Maak bewuste keuzes

Een andere manier om te sparen voor een verre vakantie is door bewuste keuzes te maken. Zoek naar manieren om geld te besparen in het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld door kortingen te zoeken, minder uit eten te gaan of te kiezen voor goedkopere vervoersmiddelen. Al deze kleine besparingen kunnen bijdragen aan je spaardoel. In plaats van een broodje en koffie onderweg te kopen neem je het mee van huis, hiermee bespaar je zo meer dan 5 euro per dag. Dit lijkt niet veel, maar het komt al snel neer op meer dan 100 per maand.

Wees gedisciplineerd

Het is belangrijk om discipline te hebben als je voor een verre vakantie wilt sparen. Probeer verleidingen te weerstaan en blijf focussen op je doel. Als je het moeilijk vindt om geld opzij te zetten, kun je bijvoorbeeld een automatische overschrijving instellen op je rekening. Zo heb je niet eens de mogelijkheid meer om geld uit te geven aan zaken die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn. Super handig, want hier bespaar je zo honderden euro’s mee per maand!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer