PraktischBuitenlandKids

Een weekendje Gent met kinderen: 6 leuke activiteiten

Judith1462 x bekeken

Gent is een leuke Vlaamse stad, dicht bij de Nederlandse grens. Dat maakt Gent ook een heel populaire stad om heen te gaan met kinderen. Je hoeft dan niet ver te rijden en toch proef je meteen de buitenlandse sfeer. Ben jij van plan om een weekendje Gent met de kinderen te doen? Dit zijn 6 leuke activiteiten!

1. Kasteel Gravensteen Gent

Kasteel Gravensteen ligt in het hartje van Gent. Vrijwel elke rondleiding en stadstour komt erlangs. Het is dan ook een imposant gebouw dat vanbinnen prachtig is gerestaureerd. Er zijn diverse rondleidingen, waaronder speciale rondleidingen voor kinderen. Het is dus een mooie gelegenheid om als gezin wat cultuur te snuiven. Spannende verhalen en interactieve items maken de tour ook voor kinderen erg leuk!

2. Stadstocht met Draakje Fosfor

Draakje Fosfor is een speciale app die wel wat lijkt op Pokemon Go. Je ziet draakje Fosfor, die in de stad op zoek is naar zijn brilletje. Samen volgen jullie het draakje in de zoektocht. Onderweg kom je langs allerlei mooie bezienswaardigheden en voeren jullie opdrachten uit. De uitdaging is natuurlijk om de bril te vinden. Een super leuk spelletje waarbij zowel volwassenen als kinderen op een grappige manier de stad verkennen.

3. Het Design Museum

Als je een weekendje Gent doet met kinderen denk je meestal niet aan een museum. Toch is het design museum erg leuk om met de kinderen te bezoeken. Er is een grappige speurtocht gemaakt om playmobil poppetjes te vinden. Zo hebben volwassenen de tijd om rustig rond te kijken. Bovendien zijn de bijzondere designs ook interessant voor wat oudere kinderen.

4. Boottocht

Zijn jouw kinderen al wat groter? Dan is een boottocht door de grachten van Gent een leuk idee. Een gids vertelt over de bijzondere gebouwen waar je langs komt. In een uur zie je een heel groot gedeelte van Gent. Bovendien is het varen natuurlijk leuk en vermaken kinderen zich meestal prima tijdens zo’n boottochtje.

5. Zomers genieten: Blaarmeersen

Blaarmeersen is een groot natuur- en recreatiepark. Er is een grote speeltuin, maar ook een waterspeeltuin en een flinke vijver waar je allerlei leuke dingen kunt doen. Ideaal als je in de zomer naar Gent gaat en even wilt afkoelen. Er zijn in het park ook allerlei mogelijkheden om sporten en spellen te doen met de kinderen.

6. Fietsen in Gent

Gent is een van de weinig steden in het buitenland waar je vrij goed kunt fietsen. Er zijn veel fietspaden en de weggebruikers zijn ook gewend aan fietsers. Je kunt de stad dus gerust op de fiets ontdekken! Zeker in de binnenstad, waar heel wat plekken zijn waar auto’s niet mogen komen. Op de fiets met je kind kun je natuurlijk sneller een groter gebied bekijken dan wanneer je gaat wandelen. Bovendien kunnen kleintjes lekker achterop.

Gent is een leuke en veelzijdige stad, met genoeg activiteiten voor kinderen. Dat maakt een weekendje Gent heel gemakkelijk. Je hoeft niet uitgebreid uit te zoeken welke activiteiten je kunt gaan doen, want er is keus genoeg. Met slecht weer duik je gemakkelijk even een museum in, met goed weer zijn er leuke buiten activiteiten. Zo zit je dus altijd goed in Gent!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer