KinderenPraktisch

Elektrische fietsen: een uitvinding voor moeders

Judith1243 x bekeken

De elektrische fiets is allang van het imago af dat alleen oude mensen ze hebben. Ondertussen is de gemiddelde leeftijd al flink gedaald. Zelfs veel tieners gebruiken deze praktische fietsen als ze een flink stuk naar school moeten fietsen. De elektrische fiets wordt ook steeds populairder bij moeders. En dat is niet zo gek! 

Fietsen is gezond

We weten het allemaal: fietsen is gezonder dan met de auto reizen. Toch pakken de meeste moeders al snel de auto. Dat komt omdat het fietsen met een kind best zwaar is. Bovendien kost het veel tijd, die je vaak wel beter kunt besteden. Maar door de auto te gebruiken mis je alle gezonde voordelen van de fiets. Sterker nog: je kind mist het óók! Kinderen zijn het gezondst als ze elke dag een poos in de buitenlucht zijn. Maar dat wordt een stuk lastiger als jij telkens de auto pakt.

Gemakkelijker fietsen op een elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn ideaal, omdat je trapondersteuning hebt. Daardoor fiets je met minder moeite een stuk sneller. Het is erg comfortabel, zeker als je een of meer kinderen bij je hebt. Je kunt ook met de kids lekker doorfietsen, maar zonder dat je helemaal bezweet ergens aankomt. Bovendien bespaar je veel tijd, waardoor je gemakkelijker even de fiets neemt. Met een elektrische fiets heb je ineens heel veel voordelen te pakken. Het is eigenlijk nog gemakkelijker dan de auto!

Elektrische fietsen voor moeders

Nu zul je je waarschijnlijk afvragen hoe het nu eigenlijk zit met moederfietsen. Gelukkig zijn die er tegenwoordig ook in de vorm van elektrische fietsen! Daarnaast zijn de meeste elektrische fietsen geschikt voor het dragen van fietsstoeltjes. En er zijn zelfs elektrische bakfietsen te vinden! Kortom: elke ‘gewone’ fiets is ook te vinden met een elektrisch motortje. Je kunt dus altijd een elektrische fiets kopen die geschikt is voor jou én je kinderen. Je ziet vaak nauwelijks het verschil tussen de twee soorten. Je voelt het echter wel zodra je begint te fietsen!

De voor- en nadelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets heeft zoals gezegd veel voordelen. Zo kies je sneller voor de fiets in plaats van de auto. Je fietst ook sneller een langere afstand, waardoor je gezonder bezig bent. Het is natuurlijk ook vele malen beter voor het milieu dan rijden met de auto. Er zijn echter ook twee kleine nadelen aan een elektrische fiets. Het eerste nadeel is dat je een stuk sneller fietst, waardoor automobilisten je snelheid lastiger kunnen inschatten. Je dient dus beter op te passen met een elektrische fiets in het verkeer. Het andere nadeel hebben alle fietsen: als het regent wordt je nat.

Een elektrische fiets is super handig om te hebben. Het is ook niets meer om je voor te schamen. Het feit dat je een elektrische fiets hebt betekent gewoon dat je graag gezond buiten wilt zijn. En op deze manier houd je meer tijd over en kom je niet overal bezweet en hijgend aan. Wel zo fijn toch?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer