Vakantie & UitjesBinnenland

Even geen zin in gedoe? Ga picknicken!

Judith1494 x bekeken

Maaltijden kunnen soms best een gedoe opleveren. Zeker bij het middageten heb je soms het idee dat je de maaltijd maar beter kunt overslaan. De kinderen zijn dan moe van de ochtend en vol verwachting voor de middag. Dat maakt het lastig om hen ‘in te tomen’. Je moet de tafel dekken, afruimen en alles opruimen. Heb je er even geen zin in? Dan kun je beter gaan picknicken!

Picknicken: wat neem je mee?

Ideaal gezien ga je picknicken met zo’n mooi rood-wit geblokt kleedje. Het probleem is alleen dat dat kleedje vrij snel vies wordt. Je kunt dus beter gewoon een oud kleed meenemen. Vooral bij het picknicken op gras heb je al snel groene vlekken die er nauwelijks uit te wassen zijn – ondanks de beloften van de wasmiddel-merken.

Naast het kleed neem je een picknickmand mee. Of een flinke doos of plastic bak natuurlijk. Zolang je maar genoeg spullen mee kan nemen, is alles goed. In de mand doe je voor iedereen een bord, bestek en een beker. Daarnaast gaat er natuurlijk eten mee. De meeste mensen nemen gewoon wat brood met beleg mee, of halen luxe broodjes.

Wat is een handige picknickplaats?

Picknicken kan overal. Je kunt het gewoon in je eigen tuin doen. Meestal vinden je kinderen het bijzondere dat ze op de grond mogen eten op een kleedje. Dus maakt de locatie niet zoveel uit. Andere goede plaatsen zijn parken en weilanden. Langs de kant van een weg is niet verstandig, ivm kans op ongelukken. En in de buurt van water ga je natuurlijk alleen zitten als je kinderen kunnen zwemmen.

Voordat je het kleed neerlegt, check je even op ongedierte. Vooral in het bos moet je rekening houden met rode mieren. Deze kunnen gemeen bijten! Daarnaast let je op kleine gaatjes in de grond, want wespen bouwen soms hun nest ondergronds.

De voordelen van picknicken

Veel moeders vinden het een hele klus om alles mee te nemen om te picknicken. Toch heeft het ook heel veel voordelen:

  • Als je plastic bordjes en bestek meeneemt, heb je achteraf geen afwas
  • Het kleed kan gewoon in de was, dus knoeien is geen probleem
  • Het maakt niet uit als je kinderen niet braaf blijven zitten bij het eten
  • Het is bijzonder en heel wat anders dan anders

Picknicken is erg leuk om te doen als het fatsoenlijk weer is. Als het regent is het natuurlijk een stuk minder leuk. Picknicken kan vooral voor kleine kinderen al een heel leuk uitje zijn. Je hoeft er niet eens echt je best voor te doen om er een leuke dag van te maken!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer