PraktischGezondheid

Futloos en vermoeid? Neem elke ochtend een frisse duik!

Mamasopinternet1109 x bekeken
Futloos en vermoeid Neem elke ochtend een frisse duik!

Soms heb je van die dagen dat je niet lekker in je vel zit. Velen van jullie zullen het wel herkennen. Futloos, niet alert en vermoeid. Het is belangrijk dat je voor jezelf zorgt om het beste uit jezelf te halen zodat je meer kunt betekenen voor de wereld om je heen. Door elke ochtend een frisse duik te nemen, heb je kans dat je op termijn lekkerder in je vel zit. Heb jij je opbouw zwembad nog op staan, heb je een inbouw zwembad of woon je dicht bij een waterplas? Geniet van de zonsopkomst terwijl je jouw lichaam een boost geeft. Wil je hetzelfde effect, maar ben je meer van een laagdrempelige methode? Ga dan onder de koude douche staan om jouw dag fris te beginnen!

1# Je wordt alerter

Door het koude water ga je automatisch dieper ademhalen. Diep ademhalen houdt je lichaamstemperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De bloedtoevoer naar de hersenen wordt hiermee verhoogd, waardoor je alerter bent. Heerlijk als je ‘s ochtends niet vooruit te branden bent. Op naar een dag vol focus!

2# Je geeft je haar en huid een boost

Heet water droogt je haar en huid uit. Denk maar aan die rimpelige handen wanneer je lekker warm hebt liggen baden. In tegenstelling tot warm water maakt koud water je huid glad. Koud water zorgt er daarnaast voor dat je bloedvaten, spieren en poriën zich samentrekken, waardoor jouw huid zich afsluit tegen bacteriën. En dat is nou net wat wij vrouwen willen, toch? Hallo mooie huid!

3# Het is een ideale workout

Het is een ideale workout

Zwemmen is goed voor je hele lichaam. Elke spier is in beweging, waardoor je je boven- en onderlichaam traint. Op lange termijn is het effect zelfs beter dan joggen. Ook biedt het water meer weerstand dan de lucht, waardoor zwemmen een goede krachttraining is. De spieren worden minder belast dan bij alle andere sporten. Dit komt doordat er in het water geen harde stootbewegingen mogelijk zijn.

4# Het versnelt spierherstel

Afhankelijk van de intensiteit van een training versnelt een koud bad je spierherstel. Het is een effectieve manier om spierpijn te voorkomen en te verminderen. Dit komt doordat een koud bad je bloedvaten vernauwt en je bloeddruk verhoogt, waardoor er sneller acuut herstel optreedt. Je ziet niet voor niets alle topsporters na een zware inspanning afkoelen in een ijsbad. En laten we eerlijk zijn, dát is pas een uitdaging toch?

Tip: laat bacteriën en vuil geen kans krijgen met chloortabletten en een Intex filterpomp. Voeg regelmatig chloor toe om je zwembad vrij te houden van infecties. Een filterpomp zorgt ervoor dat het water in beweging blijft, waardoor algen en bacteriën een kleine kans krijgen. Ook filtert de pomp het vuil uit je zwembad. Door het gebruik van deze combinatie heb jij elke ochtend een schoon zwembad en ga je met een boost de winter tegemoet!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer