VakantieBinnenlandVakantie & Uitjes

Ga op een unieke autovakantie in Nederland

Mamasopinternet1226 x bekeken

Veel mensen denken dat Nederland toch maar een saai land is. Dit is dan ook de reden dat iedereen altijd maar weer naar Spanje of Griekenland wilt gaan in de vakantie. Maar wat nou als we jou konden overtuigen van het feit dat Nederland wel degelijk een mooi land is om op vakantie te gaan? Door te kiezen voor een autovakantie in Nederland kan je al de wonderlijke plekken van ons land leren kennen. Wil je weten welke plekken dit zijn? Lees dan snel verder!

Ontdek de geschiedenis van Nederland

Er zijn veel oude steden in ons land te vinden. Denk bijvoorbeeld maar aan Leiden of aan Gouda. Al deze steden hebben overal weer de meest prachtige herenpanden en kerken staan. Wanneer je hier rondloopt zie je op elke hoek van de straat wel een spoor van de Gouden Eeuw terug. Wil je nu echt de Hollandse cultuur zien dan moet je naar Volendam toe. Dit is het meest typisch Hollands stadje wat je maar kunt vinden, het zal je verbazen hoe de mensen vroeger in ons land leefden.

Volendam

Over historie gesproken, het openluchtmuseum in Arnhem is ook echt een bezoekje waard. In dit museum hebben ze de diverse soorten woningen in de Nederlandse geschiedenis nagebouwd. Hier sta je het ene moment in een ouderwetse plaggenhut, het andere moment loop je weer rond in een typisch Holland grachtenstraatje. Arnhem zelf is ook een gezellige stad om in rond te lopen. Veel winkels en een groot aantal cafeetjes, wat heb je nog meer nodig voor een dagje shoppen op een ware zomerdag?

Lees ook: Een autovakantie met de kinderen: 5 tips

Andere bezienswaardigheden

Mocht je er nog nooit geweest zijn dan is het Keukenhof een prachtige plek om heen te gaan. Door rond te lopen tussen deze eindeloos lange rijen met tulpen word je helemaal een met de omgeving. Let er wel op dat het vrij toeristisch is, als je gaat dan is het verstandig om niet te laat aan te komen. Als je toch in de buurt bent kan je gelijk een bezoekje brengen aan de stad Den Haag. Hier kan je niet alleen geweldig shoppen, maar je kunt ook nog eens de Tweede Kamer bezoeken. Toch wel grappig om te zien waar al die politici nu eigenlijk aan het werk zijn.

Keukenhof

Nederland is een land wat veel meer te bieden heeft dan iedereen denkt. Van wadlopen tot aan de Vaalsberg beklimmen, er is genoeg te doen. Daarnaast is Nederland een land met een zeer divers landschap. In het zuiden vind je wat meer heuvels, in het noorden zijn de stukken land een stuk platter en meer uitgerekt. Met een autovakantie kan je ons eigen landje op de best mogelijke manier ontdekken. Wij weten zeker dat je langs plekken zult komen die je normaal gesproken helemaal nog niet gezien had.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer