BabykamerDecoratieWonen

Gave en opvallende babykamer trends in 2017

Judith3582 x bekeken

Ben jij een trendsetter en verwacht jij nog dit jaar je baby? Dan wil je natuurlijk je babykamer hip en helemaal 2017 inrichten! Waren vorig jaar nog vooral neutrale kleuren de regel (met name wit, zwart en grijs), dat is in 2017 weer heel anders geworden. De trends veranderen razendsnel en babykamers veranderen net zo snel mee. En heb jij al een baby, maar is het tijd om door te groeien naar een kinderkamer? Dan zijn deze X gave babykamer trends in 2017 ook heel geschikt voor de kinderkamer!

De kleuren van 2017

De babykamer van 2017 heeft heel andere kleuren dan die van vorig jaar. We gaan niet langer voor zwart-witte tinten en evenmin voor pastelkleuren. In plaats daarvan zoeken we naar warmte en geborgenheid, ook in de kleurkeuze voor de kinderkamer. Dat levert een verrassend kleurenpalet op: warme aardetinten gaan de boventoon voeren. Met name warm okergeel zie je veel terug, maar ook een donkere variant van mintgroen is populair. De warme aardetinten worden vaak gecombineerd met zachtgrijs of wit om een rustig geheel te krijgen.

Warme babykamer
www.polishedplumblog.com

Back to nature

In de meeste huishoudens zie je ineens een enorme toename van planten. Back to nature is helemaal hip, zoals je ook kunt terugzien in de natuurlijke slaapkamer en woonkamer. Dit geldt ook in de babykamer. Maar hier zie je alleen planten op plaatsen waar de baby niet bij kan komen. De ‘planten’ waar het kindje wel bij kan zijn afgedrukt op textiel of zijn van vilt gemaakt. Lief en zacht, maar wel met een natuurlijke uitstraling. Ook het jungle-thema is hot, evenals houten meubels waar de oorspronkelijke houtkleur en houtnerf nog in te zien is.

Back to nature
www.thestir.cafemom.com

Botanisch

Botanisch lijkt wel wat op de ‘back to nature’ bohemien stijl, maar is toch anders. Het is een typisch Scandinavische babykamer trend en hij uit zich dan ook vooral in typische kleuren en stoffen. Vooral in patronen is de botanische stijl te herkennen: veel kleedjes en dekentjes waarop planten of plant-patronen te herkennen zijn. Ook op de wanden worden soms planten afgebeeld, bijvoorbeeld dennenbomen. Ook komt het botanische veel terug in accessoires en decoraties in de kinderkamer.

Botanisch
www.hubpages.com

Industrieel / vintage

Industrieel is nog steeds in de mode, dus dat geldt ook in de babykamer. Alleen is de babykamer wel een wat ‘zachter’ gedeelte van het huis, dus wordt er anders mee omgegaan. Er wordt meestal gekozen voor een combinatie van industrieel en vintage. Van beide stijlen worden de wat zachtere kanten gecombineerd. Tenslotte is een ruwe ondergrond of onafgewerkt meubilair niet ideaal in een babykamer.

Retro babykamer
www.coloursaturatedlife.com

Welke accessoires horen in de babykamer van 2017?

Er zijn elk jaar enkele accessoires die ineens opvallend zijn. Dit jaar zijn die er ook weer: accessoires die ineens een enorme boost hebben gekregen door de andere inrichting van babykamers. De meest opvallende:

  • Zachte gebreide stoffen en gebruik van vilt. Dit zijn producten van natuurlijke schapenwol, wat ze goed laat passen in de natuurlijke uitstraling. Ze zijn heerlijk zacht en passen dan ook heel goed in de babykamer.
  • Kleine kussens, poesjes en krukjes vullen de kinderkamer in de hoeken. Ze kunnen heel praktisch zijn, maar vooral het design is opvallend. Vaak zijn de krukjes van onbehandeld hout en zijn de poefjes van rotan.
  • Foto’s in de babykamer. De trend gaat hoe langer hoe meer van mooie teksten en gevleugelde uitspraken naar een meer persoonlijk tintje. En dus zie je steeds vaker foto’s in de babykamer. Bijvoorbeeld een trouwfoto van papa en mama, maar ook foto’s van kort na de bevalling zijn populair. Tekeningen van oudere broertjes of zusjes zijn ook prachtig, zeker als ze worden ingelijst.

 

De babykamer trends van 2017 zijn bijzonder. Ze gaan steeds meer richting natuur en plantaardig. Dat komt onder andere omdat we dat met heel veel dingen doen. Zo gaan we ook steeds meer letten op biologisch eten en willen we meer planten in het interieur. Voor de stijlvolle en bewuste ouder is dit een grote vooruitgang, want zo kun je de babykamer op een stijlvolle manier inrichten, helemaal in de trend blijven en toch de sfeer zacht en lief houden.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer