KinderkamerWonen

Geef de kinderkamer een make-over: 5 tips

Mamasopinternet1577 x bekeken

De kinderkamer is een gezellige plek in huis met speelgoed en veel kleur. Je kleintje brengt hier veel tijd door. Na een aantal jaar is je kleine zijn of haar kinderkamer ontgroeid en is het tijd voor iets nieuws. Lees hier 5 tips om de kinderkamer een make-over te geven.

Tip 1: Hou de basis neutraal

Hoe enthousiast je kind ook wordt van een knalroze prinsessenkamer of een stoer jungle thema, grote kans dat ze er na een paar jaar op uitgekeken zijn. Hou daarom de basis neutraal en kies voor statement accessoires waarmee je kleur aanbrengt. Vraag je huisschilder om één  wand met kleur te schilderen en hou de rest wit. Zo kan je de kinderkamer later ook eenvoudig aanpassen naar de leeftijd van je kleintje.

Tip 2: Geef oude meubels een nieuw leven

Als je de kinderkamer een make-over geeft, betekent dit niet dat je alles weg moet gooien. Er zijn veel dingen in de kinderkamer die best nog een tijd mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan de speelgoedkist en de kledingkasten. Door ze goed te schuren en daarna te schilderen passen ze perfect in de nieuwe kinderkamer en hebben je kinderen er nog jaren plezier van. Zo bespaar je op de kosten van je make-over.

Tip 3:  Leg een lekker vloerkleed neer

Een vloerkleed is een echte eyecatcher in de kinderkamer en ook nog eens praktisch. Als je kleintje aan het spelen is, gebeurt dit vaak op de grond. Een vloerkleed is een fijne, zachte ondergrond waar rustig op gespeeld kan worden. Daarnaast is het makkelijk om het vloerkleed weg te schuiven als jij de kinderkamer schoonmaakt.

Tip 4: Hang lijstjes op

Een makkelijke manier om sfeer te creëren in een kinderkamer is door lijstjes op te hangen met leuke foto’s en afbeeldingen. Kies verschillende lijstjes voor een speels effect. Print foto’s uit van jullie leukste vakanties en herinneringen en je kind zijn of haar lievelingsdieren. Zo heb je in no time een leuke, gevulde wand.

Tip 5: Verander de indeling

Een makkelijke manier om te starten met een make-over is om de indeling van de kinderkamer om te gooien. Hierdoor geeft de kinderkamer al een hele andere indruk en voor kinderen is een nieuwe indeling maar wat interessant. Maak van tevoren een simpele plattegrond van de kamer en teken verschillende mogelijke indelingen uit.

Bespaartip: Combineer de make-over met een ander project

Naast het aanpakken van de kinderkamer, zijn er vast meer dingen in huis die je wilt vernieuwen. Om geld te besparen is het slim om projecten met elkaar te combineren. Laat je schilder ook meteen de kastjes in de keuken schilderen als hij er toch is. Als je een paar nieuwe meubels gaat kopen voor in de kinderkamer, denk dan goed na of je ergens anders in huis ook nog nieuwe meubels nodig hebt. Zo heb je kans dat je korting krijgt bij de aankoop en hoef je maar 1x een busje te huren om de spullen thuis te krijgen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer