PraktischFunVakantie & Uitjes

Geld overhouden voor leuke uitjes met de kinderen

Mamasopinternet1958 x bekeken
Geld besparen

We ontkomen helaas niet aan dure uitgaven. Alleen al met de vaste lasten blijft er voor veel mensen weinig over voor de leuke dingen. Door slim te besparen kun je toch vaak nog wat geld vrij maken voor een dagje uit met de kinderen. Met een paar handige bespaartips helpen we je op weg om geld te besparen in het huishouden.

Boodschappen

Let bij de huishoudelijke boodschappen goed op de aanbiedingen van de diverse supermarkten. Online of via de bekende reclamefolders zie je snel en eenvoudig waar diverse producten in de aanbieding zijn. Als je dit slim aanpakt, kun je hiermee bakken met geld besparen. Het is bovendien niet verstandig om met een lege maag boodschappen te doen, omdat je dan vaak meer impulsaankopen doet, waardoor je duurder uit bent. Bij sommige supermarkten zijn handscanners beschikbaar. Hierop zie je na het scannen meteen of het tweede product misschien gratis is. Ook is het slim om tegen het einde van de dag te kijken naar producten met de datum van vandaag of morgen. Deze worden vaak met behoorlijke korting verkocht, terwijl er met de kwaliteit niks mis is. Dit geldt ook voor ‘lelijke’ groente of fruit.

Abonnementen

Energie, televisie, internet, telefonie en wellicht nog één of meerdere tijdschriften. Allemaal hebben we een groot aantal abonnementen afgesloten. Het is goed om regelmatig te checken of al deze abonnementen nog wel nodig zijn en of ze goedkoper te krijgen zijn. Door deze vaste uitgaven te verlagen, bespaar je maandelijks een hoop kosten. In veel gemeenten is het mogelijk om tegen een laag tarief sporten uit te proberen, zonder dat je direct aan contributiegelden vastzit. Dit is voor je kind een uitstekende manier om verschillende sporten uit te proberen en zijn of haar favoriete sport te vinden.

Ga op zoek naar kortingscodes

Deze tip kun je op veel verschillende momenten gebruiken. Voor veel webshops zijn op het internet kortingscodes te vinden, zodat je goedkoper uit bent. Maar ook wanneer je met de kinderen een dagje uit gaat, zijn er voor tal van evenementen, pretparken of dierentuinen voordelige tickets te vinden. Een veelgebruikte website hiervoor is Groupon. Wanneer je deze niet kunt vinden, is een online kaartje kopen bij de betreffende locatie vaak voordeliger dan een ticket aan de kassa. Het is misschien even wat werk, maar het kan je vele euro’s besparen en je geniet van een leuk dagje uit met het gezin. Ook via spaaracties bij verschillende winkels kun je vaak met fikse korting naar dierentuinen of pretparken.

Gratis uitjes met het gezin

Hoewel er voor veel uitjes al kortingscodes zijn, kun je natuurlijk ook altijd voor de gratis uitjes. Er zijn genoeg evenementen te vinden, waar je geen entreegeld hoeft te betalen. Maar ook een mooie boswandeling of een bezoekje aan een recreatieplas of strand zijn gratis. Extra tip: zelf eten en drinken meenemen is niet alleen goedkoper, maar een leuke picknick met de kinderen is natuurlijk ook reuzegezellig.

Maak gebruik van vergelijkingssites

Speuren naar de beste deals. Bijna iedereen houdt er wel van. Of het nu online is of in winkels, van besparen worden we allemaal vrolijk. Maar deze zoektocht kost vaak veel tijd en die tijd hebben we lang niet altijd. In deze gevallen zijn websites als Bigshopper.nl ideaal. Waar veel vergelijkingssites zich richten op technische apparaten, kun je bij Bigshopper voor alles in en om huis zoals babyartikelen en speelgoed. De site laat je zien waar je het gewenste product zo voordelig mogelijk kunt kopen. Zo zie je direct waar jij het meeste geld kunt besparen!

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer