KidsPraktisch

Gezellig kinderfeestje

Rosalie1666 x bekeken

De grote dag komt dichterbij, je kind heeft het er al weken en dagen over: de verjaardag van je kind. Een gezellige dag met slingers, taartjes, visite en cadeautjes. En natuurlijk hoort er ook een kinderfeestje in het rijtje van feestelijkheden.

Steeds maar groter
Als je om je heen kijkt lijkt het wel of ouders elkaar willen aftroeven met steeds grotere, uitgebreidere en vooral duurder kinderfeestjes. Het feestje wordt maar al te vaak niet meer thuis gehouden, maar moet buiten de deur. Bowlingbanen, bioscopen, speelparadijzen, er wordt van alles bedacht om de kinderen aan de gang te houden. Het prijskaartje aan de feestelijkheden wordt dan ook steeds hoger. Wie de deur niet uit wil, haalt de dure feestelijkheden in huis. Clowns goochelaars of frietkarren zijn geen uitzondering.

En wat vinden de kinderen?
Natuurlijk vinden de kinderen al dit soort activiteiten leuk en interessant. Het is best spannend om met z’n allen ergens naar toe te gaan. Maar er zit toch een randje aan. Je bent wel met z’n allen op een leuke plek, maar je bent eigenlijk nog maar zelden met z’n allen. Iedereen speelt mee in een grotere menigte. In zekere zin een beetje alleen.

Het ouderwetse kinderfeestje
Het wordt weer tijd het ouderwetse kinderfeestje van stal te halen. Gezellig de kinderen die je kind graag op zijn feestje ziet thuis uitnodigen. Samen genieten van limonade, taart en andere heerlijkheden. En vooral: samen spelletjes spelen. Kinderen vinden dit erg leuk en gezellig! Natuurlijk moet je het wel even voorbereiden, zodat je weet hoe de spelletjes gespeeld moeten worden. En ter afsluiting gezellig samen een klein hapje eten. Pannenkoeken of frietjes. Kinderen genieten erg van het samen spelen en eten. Het ouderwetse kinderfeestje komt weer helemaal in!

Reageer