GezondheidZwanger en mama

Gezond afvallen na de zwangerschap

Mamasopinternet1001 x bekeken
Gezond afvallen na de zwangerschap

De meeste vrouwen die zwanger zijn, worden wat zwaarder. Dat is heel normaal en wordt veroorzaakt door een veranderde stofwisseling. Bij een zwangerschap schakelt het lichaam sneller over naar het opslaan van vet. Mocht er dan onvoldoende te eten zijn in de periode dat de baby geboren wordt, dan kan de moeder toch genoeg melk blijven geven. In onze westerse maatschappij hebben we echter niet meer te maken met hongerperiodes. Waardoor de extra kilo’s ook niet of nauwelijks verdwijnen na de zwangerschap. Hoe kun je nu op een gezonde manier afvallen na de zwangerschap?

Allereerst: wat je niet moet doen

Tijdens een zwangerschap slaat je lichaam dus meer vetten op. Dit wordt geregeld door de hormonen. Na de zwangerschap zijn deze hormonen echter niet direct verdwenen uit je lichaam. Je moet eerst ‘ontzwangeren’. Het is zeker wel mogelijk om in deze periode af te vallen, maar het gaat meestal wat gemakkelijker als je minstens 6 maanden geduld hebt na de bevalling. Bovendien: afvallen tijdens borstvoeding is alleen verstandig als je het langzaam doet. Door af te vallen komen er schadelijke stoffen vrij die in het vet lagen opgeslagen. Zolang je langzaam afvalt, kan je lichaam deze stoffen afbreken en verwijderen. Maar dat gaat niet als je te snel afvalt. De schadelijke stoffen kunnen dan terechtkomen in de moedermelk en bovendien kun je er zelf ook ziek van worden. Ga dus nooit beginnen aan een crashdieet en zéker niet zolang je borstvoeding geeft.

Hoe kun je gezond afvallen?

Hoe kun je gezond afvallen

Gezond afvallen is best lastig. Veel mensen die zelfstandig proberen een dieet te volgen, doen dat niet op de juiste manier. Ze eten bijvoorbeeld minder gebalanceerd of ze zijn te streng, waardoor het dieet moeilijk vol te houden is. Daarom is het verstandiger om een dieet te volgen met professionele begeleiding. BMI24.com is een mooi voorbeeld van online begeleiding. Samen met jou wordt een plan opgesteld, waarna je bij elke stap uitgebreid wordt begeleid.

Hoe werkt een goed dieetplan?

Tijdens een dieet mag je natuurlijk bepaalde dingen niet meer eten. Toch zijn moderne diëten vaak een stuk beter gebalanceerd dan vroeger. Het dieet van BMI24 is bijvoorbeeld gebaseerd op een periode van veel eiwitten en weinig koolhydraten eten. Dit is een goede methode om af te vallen, want je mag veel dingen nog gewoon eten. De eiwitten in dit voedsel zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor je geen honger hoeft te hebben. Bovendien krijgt je lichaam rustig de tijd om afvalstoffen weg te werken die vrijkomen tijdens het afvallen. Zo val je gezond af en is het gewichtsverlies ook blijvend.

Na een zwangerschap blijven er vaak nog wat ongewenste zwangerschapskilo’s over. Gemiddeld komen dames 10-13 kg aan tijdens de zwangerschap. Na de bevalling ben je daar gelukkig weer een groot deel van kwijt. Toch zul je in de meeste gevallen zelf aan het werk moeten om de laatste kilo’s kwijt te raken. Met een goed dieetplan en heldere begeleiding raak je ook de laatste zwangerschapskilo’s weer kwijt. Gaat het afvallen bij jou niet zo vlot als je graag zou willen? Dan helpt Body Positivity om je mindset te verbeteren.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer