PraktischWonen

Goede tips voor het kopen van je eerste huis

Mamasopinternet494 x bekeken
Goede tips voor het kopen van je eerste huis

Ben je al op jonge leeftijd moeder geworden en woon je nog niet op jezelf? Als je daar klaar voor bent, is het tijd om op zoek te gaan naar je eerste huis. Met de huizenmarkt van tegenwoordig en het overbieden dat veel voorkomt, is dat als starter lang niet altijd even makkelijk. Er zijn een aantal tips die je helpen bij de zoektocht naar je eerste woning. Welke tips dat zijn? Wij sommen er hieronder een aantal voor je op. 

Zorg dat je voldoende spaargeld hebt

Als je als starter een eerste huis gaat kopen, heb je niet alleen te maken met de aankoopsom de woning. Er zijn nog een aantal andere kosten waar je rekening mee dient te houden. Om die kosten te kunnen betalen, is het van belang dat je over voldoende spaargeld beschikt. Dat spaargeld komt van pas voor bijvoorbeeld de kosten voor de makelaar, notaris en je hypotheekadviseur. Maar voldoende spaargeld is daarnaast belangrijk om te hebben als je je huis wilt inrichten, verbouwen of verduurzamen. 

Probeer niet al je spaargeld gelijk in het huis te investeren, maar zorg dat je nog een buffer overhoudt. Je weet nooit met welke onverwachte kosten je nog te maken krijgt. Voor het kopen van je starterswoning is het dan ook van belang dat je voorafgaand aan de koop voldoende gespaard hebt. Heb je dat niet, dan is het misschien verstandig om nog even te wachten.

Regel je hypotheek van tevoren

Regel je hypotheek van tevoren

Om gericht te zoeken naar je droomhuis, is het eerst belangrijk dat je weet wat de hypotheek is die je kunt afsluiten. Als je daarvan op de hoogte bent, weet je wat je budget is. Dat maakt het mogelijk om sneller te schakelen als je een mooie woning spot en zo grijp je dus minder snel mis. Zorg daarom dat je tijdig weet wat je hypotheek is, zodat je daarop in kunt spelen. Zo weet je wat je te besteden hebt en kom je niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan.

Schakel een aankoopmakelaar in

Wil je de kans op een woning vergroten, dan is het een aanrader om een aankoopmakelaar in te schakelen voor dat proces. Zo’n aankoopmakelaar helpt jou bij de zoektocht naar de ideale starterswoning. Een huis kopen als starter is in de huizenmarkt al lastig genoeg, dus hulp hierbij komt vaak goed van pas. De aankoopmakelaar begeleidt jou bij het hele proces, helpt je bij het selecteren van huizen die bij je passen en geeft advies over hoeveel je kunt bieden. Daarnaast heeft een aankoopmakelaar connecties op de lokale woningmarkt, wat de kans op een passende woning vergroot.

Ben je op zoek naar een aankoopmakelaar, die exclusief voor starters is? Meld je dan aan bij het woningplatform hoMEup. De huizen die via dit platform aangeboden worden, zijn echt alleen voor starters en worden aangeboden tegen vaste verkoopprijzen. De experts van hoMEup fungeren daarnaast graag als aankoopmakelaar voor je. Dat is mogelijk via online aankoopbegeleiding of volledige aankoopbegeleiding.

Deze tips hierboven zijn handig om in gedachten te houden als je als starter binnenkort gaat beginnen met de zoektocht naar je eerste huis. Die zoektocht zal lang niet altijd even makkelijk zijn. Het is dan ook mogelijk dat het proces van het kopen van een huis lang duurt. Geef de hoop niet zomaar op, want het moet jou ook vast lukken om de perfecte starterswoning te vinden! 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer