Uncategorized

Goedkope cadeautjes voor de tweede verjaardag

Judith1298 x bekeken

Soms is het lastig om betaalbare cadeautjes te vinden. Misschien zoek je wel goedkope presentjes om te vragen van de ooms en tantes van je kind. Of je zoekt een goedkoop cadeautje voor je buurmeisje dat net twee wordt. Helaas zijn er veel ouders die vooral lijstjes maken van duurdere spullen. Ben jij niet van plan om aan te komen met een giga-cadeau? Kijk dan eens bij deze leuke cadeautjes. Ze zijn allemaal goedkoper dan €15,- en het kindje zal er ook echt heel blij mee zijn.

1. Speelklei – Play-Doh

Ongeveer €6,- voor vier potjes, er zijn ook allerlei toevoegingen mogelijk.

Speelklei begint vanaf twee jaar interessant te worden voor kinderen. Sommige kinderen beginnen hier pas wat later interesse in te tonen, dus kijk wel of het past bij de ontwikkeling van het kindje. Maar sowieso is speelklei altijd een supercadeau, ook als er pas wat later mee gespeeld wordt. Je

2. Vingerverf

Ongeveer €8,- voor biologische vingerverf

Vingerverf is supergaaf voor kinderen om lekker mee te kliederen. Let wel op met giftige stoffen! Veel soorten vingerverf blijken niet zo gezond voor je kinderen te zijn. Check hier welke soorten wél geschikt zijn om mee te spelen.

3. Zandbak speelsetje

Ongeveer €5,- voor een klein setje, hoe groter hoe duurder

Uiteraard is het wel handig dat het kind ook al een zandbak heeft. Weet je het niet zeker, bel dan even naar de ouders. Het is nogal sneu als het kind er alleen in de speeltuin mee kan spelen.

4. Houten treintjes

Ongeveer €10,- voor een startset

Houten treintjes passen vrijwel allemaal op elkaar. Het maakt dus niet zoveel uit of je ze koopt bij de Action of dat je toevallig bij Ikea bent. Dat is natuurlijk super handig, want ook als het kind al houten treintjes heeft passen die van jou er gewoon bij.

5. Grote puzzels

Ongeveer €10,- voor een puzzelset, €15,- voor een vloerpuzzel

Kindjes van twee kunnen nog niet zo goed puzzelen. Maar dit is wel de leeftijd waarop ze dat steeds meer gaan ontwikkelen. Ze gaan oefenen met grote puzzels met weinig stukken. Kies voor een puzzelset met puzzels van 4-8 stukken. Of voor een grote vloerpuzzel om samen met papa of mama te leggen.

6. Houten puzzels

Ongeveer €8,- voor een eenvoudige puzzel

Houten puzzels blijven voor kinderen heel lang leuk. Ze zijn bovendien goed te bewaren, waardoor ze ook handig zijn als er nog jongere broertjes/zusjes aan komen.

7. Hamerbankje

Ongeveer €10,-

Een hamerbankje is een klein plankje met gaten erin. In de gaten passen houten staafjes, die er met een hamertje in geslagen kunnen worden. Het is een soort luxe variant van hamertje tik – en al prima geschikt voor een tweejarige.

8. Badspeelgoed

Ongeveer €8,-, afhankelijk van de grootte van het set

Net als bij het zandbak speelgoed, geldt ook voor badspeelgoed dat er wel een bad moet zijn. Veel kinderen vinden het geweldig om te spelen met badeenden, drijvend speelgoed en onder-water-boekjes. Kies je het juiste speelgoed, dan blijft het jarenlang leuk.

9. Blokken

Ongeveer €10,- voor een ton houten blokken

Controleer van tevoren even wat de ouders al hebben. Veel ouders hebben al een doos met blokken en willen er best wat bij, maar dan van hetzelfde merk. Anders is de kans groot dat de blokjes qua kleur en vorm niet bij elkaar passen.

10. Speelkleed

Ongeveer €15,-, afhankelijk van het design

Een speelkleed is altijd handig om te hebben. Het is niet alleen prettig om te spelen voor de kinderen, maar het is ook handig voor de ouders. Zo ontstaat een duidelijke speelplek, waardoor het speelgoed zich – hopelijk – minder door de kamer verspreidt.

Soms is het gewoon handig om goedkope cadeautjes voor een kindje van 2 jaar te hebben. Je hoeft niet altijd aankomen met een luxe cadeau. Sterker nog, veel kinderen van 2 jaar tellen vooral het aantal cadeautjes. Dus kun je misschien zelfs beter aankomen met twee goedkope cadeautjes dan met een duurder cadeau. Wil je toch met iets meer op de proppen komen? Check dan deze leuke cadeaus voor tweejarige meisjes.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer