Uncategorized

Gratis kleurplaten: zo vind je ze

Judith1262 x bekeken

Het is hartstikke leuk om kleurplaten te kleuren. Maar wat als je het eigenlijk wel een heel dure hobby vindt? Als je kind echt van kleuren houdt, zijn de kleurboeken niet aan te slepen. Tijd om wat ideetjes op te doen om gratis kleurplaten te vinden.

1. Gratis kleurplaten sites

Er zijn verschillende websites waar je gratis kleurplaten vandaan kunt halen. Meestal is er een bescheiden assortiment gratis kleurplaten en kun je daarnaast ook betalen om andere kleurplaten te downloaden. Maak je gebruik van alle websites, dan kun je heel veel gratis kleurplaten binnenhalen. Dit zijn de 3 bekende websites waar alle tekeningen gratis zijn:

  • www.kleurplaten.nl
  • www.jouwkleurplaten.nl
  • www.kleuren.nu

2. Kleurplaten in beeldbanken

In verscheidene beeldbanken kun je ook gratis kleurplaten tegenkomen. Dit is afhankelijk van de beeldbank. Veel beeldbanken laten je enkele afbeeldingen gratis downloaden en daarna moet je betalen voor je afbeeldingen. Andere databases zijn helemaal gratis toegankelijk. Of je goede kleurplaten vindt is afhankelijk van je zoekterm. Zo kun je in het Nederlands zoeken op ‘lijntekening’, terwijl je in het Engels kunt zoeken op ‘drawing’ of ‘black & white’.

3. Afbeeldingen in Google

Het gedeelte met afbeeldingen in Google laat je ook gemakkelijk leuke kleurplaten zoeken. Zoek in een Nederlandse browser bijvoorbeeld op ‘gratis kleurplaat eenhoorn’ en je krijgt een hele reeks suggesties. Veel van deze kleurplaten zijn gemakkelijk te printen op a4-formaat. Let wel op of er geen watermerk in de afbeelding zit. De afbeelding moet wel de juiste afmetingen hebben, want Google zal je ook afbeeldingen aanbieden die te klein zijn om op a4-formaat geprint te worden.

4. Offline gratis kleurplaten zoeken

Er is een hele reeks mogelijkheden om online kleurplaten te zoeken. Maar dat kun je ook offline doen. Zo kun je bijvoorbeeld in veel winkels gratis kleurplaten meekrijgen, met name rond de feestdagen. Ook in diverse tijdschriften staan kleurplaten afgedrukt. Sommige mensen kunnen ook heel mooi zelf een kleurplaat tekenen omdat ze goed zijn in lijntekenen.

Een gratis kleurplaat is vrij eenvoudig te vinden. Ideaal, zeker als je meerdere kinderen hebt die dol zijn op kleuren. Zo hoef je niet meer telkens te zoeken naar alweer een nieuw kleurboek in de winkel. Al moet je natuurlijk ook de printkosten niet onderschatten als je veel kleurplaten nodig hebt…

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer