TuinPraktischVakantie & Uitjes

Heerlijk picknicken in je eigen tuin

Judith2976 x bekeken

De zomer is dan toch eindelijk op gang gekomen. Warmer weer, zonnetje erbij en genieten maar. In veel gezinnen is dit de ideale tijd om veel dingen buiten te gaan doen. Buiten spelen, buiten in bad, misschien zelfs buiten slapen in een tent… En natuurlijk buiten eten. Want wat is er nou leuker dan een echte picknick in je eigen achtertuin?

Picknicken op de grond

Picknicken hoor je eigenlijk op de grond te doen, op een geruit kleed. Je ziet de plaatjes van de jaren ’70 nog voor je, van zo’n super gelukkig gezin met een grote mand op een geruit kleed. Helaas is de praktijk meestal net iets anders. Om maar een voorbeeld te noemen: dat ideale gezin heeft eigenlijk nooit last van mieren in de tuin. Bovendien eten die kinderen altijd alles wat ze voorgezet krijgen, want in zo’n ideaal gezin zijn er geen kinderen met eetproblemen. Daarnaast moet je toch op zijn minst een grasveld hebben, want een kleed op het stenen terras zit niet zo lekker. Eten op de grond is wel erg leuk voor de kids, maar niemand vertelt jou van tevoren wat een smeerboel het wordt. Picknicken op de grond is wel leuk, maar bereid je dan wel voor op veel werk en veel was achteraf!

picknick

Picknickmeubels

Het is dus een stuk praktischer wanneer je meubels hebt om te gebruiken bij de ‘picknick’. Een gewone tuintafel met stoelen is natuurlijk wel praktisch, maar voor de kinderen niet zo leuk. Overigens, ook dat ‘praktisch’ kan nogal tegenvallen want je moet achteraf meestal alle stoelen ontdoen van vieze vegen. Een picknicktafel is een beter idee. Hierbij zitten de houten banken vast aan de tafel, waardoor de kinderen niet heen- en weer hoeven te schuiven. Je kunt alle hapjes en drankjes gewoon op de tafel parkeren, iedereen kan er goed bij en achteraf ben je zó klaar met schoonmaken. Vanuit het perspectief van de moeder dus ideaal, zo’n picknicktafel. Maar hoe denken de kinderen erover?

picknicktafel

Kinderpicknick

Picknicken of buiten eten is voor kinderen geweldig, want het is weer eens wat anders dan binnen netjes aan tafel te moeten zitten. Met een picknicktafel maak je het ook voor jezelf gemakkelijk. Gun je je kinderen echt de tijd van hun leven, dan kies je voor een aparte kinderpicknicktafel. Dit is een kleine tafel die speciaal voor kinderen is gemaakt. Hij kan worden gepimpt met leuke items, zoals een piratenvlag. Zo kunnen de kinderen apart eten van de ‘grote mensen’, wat altijd spannend en leuk is! Ze kunnen weinig kwaad, want zo’n picknicktafel is robuust en vrijwel niet kapot te krijgen. Je kunt de kinderen dus rustig bij elkaar laten eten en zelf genieten van je lunch met de andere volwassenen. Heb jij in deze zomer ook eens een momentje rust! De kinderpicknicktafels zijn overigens te koop bij Tuinmeubelen.nl!

picknicktafel kinderen
www.rainbownew.nl

Picknicken in je eigen tuin is ideaal als je geen zin hebt om telkens te sjouwen met manden. Je maakt het jezelf lekker gemakkelijk en bovendien hebben je kinderen het grootste plezier als ze kunnen eten bij hun ‘eigen’ picknicktafel. Ideaal voor de zomer dus! Wil je het jezelf nog wat makkelijker maken tijdens de hete zomerperiodes? Lees dan de tekst met 10 leukste spelletjes met water, zodat je kinderen zichzelf uitstekend zullen vermaken tijdens het warme weer.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer