Uncategorized

Heerlijke zomerkleding voor mama’s

Judith999 x bekeken

De zomer is begonnen, al is dat aan het weer nog niet altijd te merken. Veel mensen blijven dicht bij huis dit jaar. Op vakantie gaan in corona-tijd is toch anders dan anders. Bijzonder genoeg hebben de meeste mensen veel meer geld over in deze zomer dan in andere jaren. Het besparen van een dure vakantie, het maken van minder reiskosten en minder mogelijkheid voor (gezins)uitjes zorgen voor een vollere spaarpot. Tijd om te gaan shoppen voor leuke zomerkleding dus! 

Moeder met leuke zomerkleding

Geniet van losse kleding

Loshangende kleding is extra comfortabel in de zomer. Je voelt je luchtiger en je krijgt minder snel last van zweterigheid. Een voorbeeld van losse kleding is een Summum jurk. Summum is een mooi damesmerk dat hele mooie en losse zomerkleding aanbiedt. De pasvorm is afslankend, terwijl de stoffen licht en luchtig zijn. Dat geldt overigens niet alleen voor jurken, maar ook voor Summum blouses en rokken.

Laagjes kleding over elkaar

Veel vrouwen vinden het prettig om meerdere laagjes kleding over elkaar te dragen. Dat is zeker prettig met het wisselvallige weer in een typisch Nederlandse zomer. Kies dan wat dunnere kleding die mooi met elkaar te combineren is. Bijvoorbeeld een hemdje, een luchtig shirtje en een blouse. Als je het dan warm krijgt, kun je gemakkelijk een laagje uittrekken. Bij Jeroen Beekman vind je veel mooie damesmode die leuk met elkaar gecombineerd kan worden. 

Moeder aan het shoppen

Praktische kleding voor mama’s

Leuke en stijlvolle kleding lijkt niet echt voor mama’s weggelegd. Je hebt als moeder een aantal eisen die je stelt aan je kleding. Zo moet je vlekken niet te snel zien, want met kleine kinderen is de kans groot dat er weleens iets geknoeid wordt. Verder wil je het liefst kleding met zakken, zodat je die kunt gebruiken om bijvoorbeeld zakdoekjes, billendoekjes en gebruikte papiertjes in te stoppen. Gelukkig hebben de betere kledingmerken ook gewoon hele mooie en stijlvolle kleding die precies aan deze eisen van moeders voldoet.

Zwemkleding kiezen

Veel moeders voelen zich onzeker over hun uiterlijk. Ze vinden bijvoorbeeld hun buik niet meer mooi na een zwangerschap. Of misschien heb je nog wel striae die niet helemaal weggetrokken zijn. Dan is het best lastig om mooie en passende zwemkleding te vinden. Het is verstandig om naar een specialist te gaan en advies te vragen. Vaak krijg je dan gericht advies om bepaalde lichaamsvormen te benadrukken of juist te verhullen. Kies in elk geval nooit ‘voor de veiligheid’ voor een groot zwempak want dat is zelden flatteus. 

Moeder in leuke zwemkleding

Zomers ondergoed

Als je bovenkleding lekker zit is dat erg prettig. Maar goed ondergoed is nog veel belangrijker. Je moet je tenslotte comfortabel voelen in je kleding. Kies je het verkeerde ondergoed, dan heb je kans op irritatie en bijvoorbeeld extra zweten op warme dagen. Denk daarom goed na over het materiaal en de vorm van je ondergoed. Kies ondergoed dat het liefst zo goed mogelijk ademt en niet te strak zit. Katoen en bamboe zijn goede natuurlijke materialen voor ondergoed.

Maak het ensemble compleet

Naast comfortabele onderkleding, bovenkleding en zwemkleding kies je natuurlijk leuke extra’s. Ga bijvoorbeeld voor mooie zomerschoenen die luchtig zijn én comfortabel zitten. Kijk ook voor een mooie damestas die goed past bij je nieuwe kleding, maar waar je ook genoeg spulletjes in kwijt kunt. Een mooie riem, een hippe zonnebril en wat mooie sieraden maken je nieuwe zomerlook helemaal compleet.

Compleet setje zomerkleding

Als moeder heb je misschien de neiging om jezelf weg te cijferen. Daarom is het nu de perfecte gelegenheid om jezelf eens lekker te verwennen. Ga eens uitgebreid shoppen voor zomerkleding! Ben je zwanger in de zomer, dan kies je natuurlijk voor leuke en hippe zwangerschapskleding. Zo kun je je garderobe weer helemaal aanvullen met trendy zomerkleding. En dat is niet alleen erg fijn voor jezelf, maar ook voor je gezin. Tenslotte willen ook je kinderen graag dat hun moeder er leuk uitziet, toch? 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer