Wonen

Het aankleden van je hoekbank; 7 tips

Judith1875 x bekeken

Een hoekbank is ideaal omdat je er lekker op kunt relaxen. Er zijn ook genoeg zitplaatsen om met vrienden of familie te zitten. Er is alleen een nadeel: zonder aankleding ziet een hoekbank er al snel een beetje saai uit. En omdat het een behoorlijk groot element in je interieur is, is dat best jammer. Daarom is het leuk om de hoekbank een beetje gezellig aan te kleden. Check deze 7 mooie mogelijkheden maar eens!

1. Stylen met kleine kussens

Wil je graag een minimalistische look creëren, dan zijn kleine kussens op de hoekbank een prima keuze. Je kunt dan meerdere kussens met elkaar combineren. Bijvoorbeeld door een klein kussen in een contrasterende kleur in de hoeken van de bank te leggen, kun je het saaie patroon doorbreken. Toch blijft de stijl dan strak en minimalistisch.

2. Warm en knus met grote kussens

Wil je juist een warme en knusse look? Dan ga je juist voor grote kussens. Die zien er uitnodigend uit. Ze moeten niet te groot zijn, maar goed passen bij de verhouding van de bank. Als de bank compleet wegvalt bij de grote kussens lijkt hij kleiner, wat natuurlijk niet je bedoeling is. Grote kussens zijn ongeveer net zo hoog als de afstand tussen de zitting en de rugleuning van de bank, maar zijn wel smaller dan de rugkussens. 

3. Maak een geheel

Veel mensen maken de bank wat rommelig door verschillende kussen te kiezen. Nu kun je op zich prima verschillende kussens gebruiken, het wordt zelfs aangeraden! Om er toch een rustig geheel van te maken is het verstandig om de kussens links en rechts op de bank gelijk te houden. Dus als je een groen kussen links legt, leg je zo’n zelfde kussen rechts. Daardoor blijft de bank een eenheid.

4. Kleuren en patronen

Kies voor kleuren die licht contrasteren met de bank. Gebruik dus geen donkere kussens op een donkere bank of lichte kussens op een lichte bank. Dan vallen de kussens weg en dat is zonde. Bij voorkeur zijn de grootste kussens effen van kleur en hebben kleinere kussens een patroon. Zorg voor een goede balans tussen de patronen, bijvoorbeeld een rustig en een druk patroon naast elkaar. 

5. Dekentjes op de bank

Dekentjes zijn super om op de bank te hebben. Ze zien er aantrekkelijk uit en ze zijn ook praktisch als je het snel koud hebt. Het dekentje kies je ook in een contrasterende kleur. Je kunt het beste gaan voor een effen dekentje, omdat je anders een te drukken bank krijgt. Bij een hoekbank kun je kiezen voor twee of zelfs drie dekentjes, omdat deze bank wat groter is. Kies voor dekentjes met een uitstraling die past bij je woonstijl.

 

6. Combineren met andere meubels

De bank aankleden moet je blijven zien in het grotere geheel. Je hebt niets aan een mooi aangeklede bank als die niet past in de rest van het interieur. Dus moet je zorgen dat de bank er goed in blijft passen. Kies bijvoorbeeld voor kleuren die terugkomen in de rest van je interieur. Kies ook kussens en dekentjes die passen bij je interieurstijl. Dat kan betekenen dat je kies voor een andere kleur of textuur die beter past bij de rest van de woning. Vergeet niet om de kussens ook te matchen met je gordijnen of er juist mee te contrasteren voor extra effect.

7. Af en toe wisselen

Af en toe de kussens wisselen is heel leuk. Je kunt er meteen een heel andere look mee creëren. Sommige mensen wisselen de kussens en dekentjes elk seizoen, zodat het interieur met het seizoen meegaat. Dat is een mooie gelegenheid om te kijken of je misschien toe bent aan wat nieuwe spullen om de bank mee aan te kleden. 

De hoekbank aankleden is absoluut de moeite waard. Een kale bank is zelden mooi in het interieur. Kussens, dekentjes en dergelijke aankledingen kunnen de bank een flinke oppepper geven. Of het nu gaat om een gloednieuwe hoekbank of een bank die al wat jaartjes meegaat: als je de bank wat aandacht geeft bij het aankleden, ziet hij er meteen een stuk beter uit!

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer