FunOverigeVakantie & Uitjes

High tea time!

Mamasopinternet1341 x bekeken
high tea time

Wat is er lekkerder en leuker dan een uitgebreide high tea met je vrienden of familie? De cakejes, sandwiches en taartjes vliegen je om de oren en je begint nu al te watertanden bij het idee aan al die hartige en zoete hapjes. Misschien kun je wel een aantal tips & tricks gebruiken!

Tip 1: Who’s coming?

Plan een handige dag voor je afternoon tea, bijvoorbeeld in het weekend. Nodig je vrienden of familie uit en doe dit op tijd, zodat iedereen kan komen. Bij een high tea is het slim om van je gasten te vragen ook hapjes mee te nemen. Vraag wél wat ze brengen, zo voorkom je een lading brownies.

Tip 2: Theme party

Lijkt het je leuk om een high tea te organiseren met een speciaal thema? Voor een babyshower kun je hapjes en versiering bedenken in roze of blauw. Of maak het écht Engels met bijvoorbeeld kleine Britse vlaggetjes en klaprozen.

Tip 3: Keep calm and drink tea

Bijna net zo belangrijk als de hapjes is de thee. Ja, je kunt de supermarkt plunderen, maar een kijkje nemen in een speciale theewinkel is ook een idee. Vaak verkopen ze hier losse thee die je mooi kunt presenteren bij je high tea. Vergeet hierbij niet de losse theezakjes!

Tip 4: Scones obviously!

Yes, bij een echte Engelse high tea kunnen scones niet ontbreken. Officieel eet je ze met jam en ‘clotted cream’, maar slagroom werkt ook prima. Andere heerlijke zoete en hartige hapjes zijn:

  • Brownies
  • Cupcakes
  • Koekjes
  • Bonbons
  • Sandwiches

Tip 5: Bake up some love

Ga je veel zoete en hartige hapjes zelf bakken of maken? Neem hier dan ruim de tijd voor. Soms moet deeg even rusten, of moet je cake nog best lang in de oven. Andere hapjes kun je beter op de dag zelf maken, zodat ze lekker vers zijn. Denk daarbij aan sandwiches en dergelijke.

Tip 6: Presentation is everything!

Je zorgt voor een gezellige sfeer door de tafel mooi aan te kleden met de bijzonder kopjes en bordjes van Iittala. Bij Woldring vind je verschillende series met vrolijke designs en patronen. Zorg ook voor een tafelkleed, servetten, een relaxed achtergrondmuziekje en fleur het op met bloemen en/of kaarsjes.

Tip 7: High time for high tea

De hapjes zijn klaar, de tafel is versierd en het feestje kan beginnen! Het fijne aan een high tea is dat je (meestal) alles in één keer presenteert en je vervolgens alleen nog maar druk hoeft te maken over de thee. Zo heb je alle tijd om te genieten van al het lekkers.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer