KidsKinderkamerWonen

Hippe tips voor de peuterkamer

Mamasopinternet2363 x bekeken
peuterkamer ruimtevaarder

De peuterkamer. Voor ouders is het een hartstikke leuke ruimte om aan te kleden en in te richten. Ben je de trotste ouder van een jongen? Dan geven wij je graag wat stoere tips voor het inrichten van de jongenskamer.

Hout

Als iets écht mannelijk is qua inrichting en stijl, dan is het wel het gebruik van natuurlijke materialen. Hout is er daar één van. In een echte “mancave” zien we altijd veel hout, en dus in de babykamer ook wat ons betreft. Accessoires als bijzettafels en bloempotjes kunnen van hout zijn, maar je zou ook bijvoorbeeld steigerhout behang op de muren kunnen plakken. Als je voor vliesbehang kiest, in plaats van papierbehang, dan ben je ook nog eens zo klaar met behangen.

Peuterkamer jongens hout

Thema’s maken

Een kamer helemaal in racesferen; zodat je kleine zich al snel de nieuwe Max Verstappen waant. Vind hier mooie voorbeelden om een “autokamer” te maken. Of een mooie slaapkamer helemaal in ruimtevaart-thema, inclusief ruimtevaart dekbed. Hartstikke stoer! Een thema hangen aan een slaapkamer is niet alleen leuk; het maakt het inrichten ook nog eens een stuk creatiever en gemakkelijker. Immers, als je je bij het zoeken van aankleding en accessoires alles aan het thema op kan hangen, kun je wat gerichter zoeken.

peuterkamer ruimtevaarder

Maak een kamer ruimtelijk en zonder hoekjes!

Zorg dat de peuterkamer niet alleen hip is ingericht, maar let er ook op dat je kindje er weinig reden heeft om bang te zijn ’s avonds. Het liefst koop je dus een bed waar je niet onder kan, en heeft de kamer weinig/geen (zichtbare) hoekjes. Kinderen kunnen namelijk bang zijn dat daar iemand is, staat of ligt. Immers, een kindje wat niet bang is in zijn eigen kamer, zal minder vaak ’s avonds uit bed komen en zal beter slapen.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer