Vakantie & UitjesPraktischReizenVakantie

Hoe is jouw gezin verzekerd op vakantie?

Judith1363 x bekeken
Verzekerd op vakantie

Als je op vakantie gaat, denk je aan zon en zand. Je denkt aan alle spullen die je in moet pakken en de dingen die je vooral niet moet vergeten. Maar heb je ook al gedacht aan je verzekeringen? Dit is namelijk extra belangrijk als je op vakantie gaat. Als je op vakantie in de problemen komt, kan een goede verzekering je enorm helpen. Terwijl je zonder verzekering al snel tegen hoge kosten aan kunt lopen. Hoe is jouw gezin verzekerd op vakantie?

De basiszorgverzekering op vakantie

Spoedeisende zorg wordt door elke Nederlandse zorgverzekering gedekt. Ook als je in het buitenland bent. Met spoedeisend wordt bedoeld: alles wat echt absoluut niet kan wachten tot je weer terug bent. Toch worden niet altijd alle kosten gedekt. Als de tarieven in het buitenland hoger liggen dan in Nederland, moet je de resterende kosten zelf betalen. In sommige landen liggen de tarieven sowieso hoger dan in Nederland, in andere landen wil je gewoon graag naar een privékliniek omdat de algemene zorg daar van slechte kwaliteit is. Je moet dan zelf de extra kosten betalen voor de zorg die je krijgt. Dit is al jaren zo en zal waarschijnlijk ook hetzelfde blijven bij de regels van de zorgverzekering in 2020.

Extra zorgverzekering voor het buitenland

Het is meestal verstandig om voor de duur van je vakantie te zorgen voor extra dekking. De FBTO zorgverzekering heeft een extra module voor zorg in het buitenland. Daarbij worden veel meer kosten gedekt en is de kans veel kleiner dat je zelf nog moet bijbetalen. Een groot voordeel is dat je de module gedurende het hele jaar aan kunt zetten. Je kunt hem dus ook kort voor je vakantie nog aanzetten om de extra dekking te krijgen. Je kunt bij FBTO kiezen tussen dekking in Europa of dekking wereldwijd.

Reisverzekering op vakantie

Reisverzekering vakantie

Een reisverzekering biedt ook aanvullende dekkingen in het buitenland. Deze dekkingen zijn meestal meer praktisch gericht. Een reisverzekering vergoedt bijvoorbeeld de kosten die je moet maken als je geen gebruik meer kunt maken van je accommodatie. Denk bijvoorbeeld aan brand in het hotel of een overstroming op de camping. Verder dekt de reisverzekering ook diefstallen en bepaalde zorgkosten in het buitenland, wanneer je daarvoor een extra zorgverzekering hebt. De reisverzekering is maandelijks af te sluiten, maar je kunt ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Dat is op de langere termijn meestal een stuk goedkoper.

Annuleringsverzekering voordat je vertrekt

De annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je je geld geheel of gedeeltelijk terugkrijgt als je onverwacht niet op reis gaat. Met kinderen is een annuleringsverzekering een goede keus. Het gebeurt dan sneller dat een van de gezinsleden ineens ziek wordt of iets overkomt waardoor de vakantie moet worden afgezegd. Met een annuleringsverzekering ben je wat flexibeler en ben je niet meteen je geld kwijt als er iets tussen komt.

Als je op reis gaat met kinderen, kan een goede verzekering je heel wat kosten besparen. Bovendien regelt een verzekering automatisch allerlei alternatieven voor je. Zo kan de reisverzekering voor jou een huurauto regelen als je eigen auto met pech staat. En je extra uitgebreide zorgverzekering zorgt ervoor dat jij en je gezinsleden altijd de beste hulp krijgen in het buitenland.

Dit is een samenwerking.

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer