KidsPraktisch

Hoe vind ik de juiste oppas?

Mamasopinternet1247 x bekeken
Een oppas vinden

Daar sta je dan… aan de andere kant van het verhaal. Terwijl je vroeger zelf een mooi centje wist bij te verdienen met babysitten, is het nu tijd om op zoek te gaan naar een oppas die op jouw kleine spruit kan passen. Het moet iemand zijn die je de volle 100% kunt vertrouwen. Je wilt immers dat je oogappel(s) in goed handen is. Maar hoe vind je nu de juiste oppas? Een zoektocht die je niet kort door de bocht mag nemen, maar die je wel een leuke en gemotiveerde babysit voor de komende jaren kan opleveren. Want niets is leuker dan je kind achterlaten bij iemand waar hij/zij reikhalzend naar uitkijkt.

Een kort telefoongesprek of een mailtje

In de meeste gevallen kom je via telefoon of mail in contact met de potentiële kinderoppas. Op deze manier kan je al een eerste beeld vormen van de persoon in kwestie. Vraag zeker of de oppas al ervaring heeft en met kinderen van welke leeftijd precies. Klikt het al op deze manier dan ben je klaar voor de volgende stap.

Een persoonlijk gesprek

‘Face-to-face’ leer je iemand pas echt kennen. Een persoonlijk gesprek is dan ook de volgende logische stap in je zoektocht naar de juiste oppas. Vraag de oppas eventueel wat hij/zij zou doen in bepaalde situaties en maak ook duidelijk op welke manier jij je kinderen beloont of straft zodat die lijn kan doorgetrokken worden. Het is beter om op voorhand heel duidelijk te zijn zodat problemen achteraf vermeden kunnen worden.

Het vinden van de juiste oppas

Interactie van de oppas met de kinderen

Mocht je tijdens het persoonlijke gesprek op dezelfde golflengte zitten met de oppas; waarom ze dan niet eens voorstellen aan de kinderen. Speel samen met de babysit en de kinderen een spelletje en verlaat dan na enkele minuten het toneel om te zien of de kinderen meegaan in de flow van je kinderoppas. Klikt het ook na een half uurtje tussen de kids en de babysit dan zou je weleens de juiste oppas kunnen gevonden hebben.

Referenties in je zoektocht naar de juiste oppas

Mocht je toch nog twijfels hebben dan je ook nog steeds naar referenties vragen; namen van mensen waar de babysit voordien al gewerkt heeft. Met een kort belletje naar deze persoon weet je meteen wat je van de oppas mag verwachten.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer