Praktisch

Hoe zet je je vervoersmiddel veilig op slot

Mamasopinternet2085 x bekeken
vervoersmiddel veilig op slot zetten

Als moeder ben je druk. Je knoopt taken aan elkaar, komt altijd tijd tekort en probeert ondertussen natuurlijk zo veel mogelijk van je kroost te genieten. Daarom is het belangrijk dat het praktische deel van je leven goed geregeld is. Zoals dat je fiets, je scooter of je motor veilig op slot staat. Zodat je, als je terugkomt van je werk, of met drie volle boodschappentassen uit de winkel struikelt, je veilig op kunt stappen om naar huis te rijden. Zorgeloos, want we zijn al gehaast genoeg.

Sloten met een ART-keurmerk

Je voertuig veilig op slot zetten, begint heel simpel: koop kwaliteit. Zorg ervoor dat als je bijvoorbeeld een motorslot koopt, het altijd een ART-keurmerk heeft. Dit geeft de garantie op een goede diefstalpreventie, en daarnaast is het de voorwaarde waar de meeste diefstalverzekeringen naar zullen vragen. Zorg er dus voor dat je niet bezuinigd op sloten, maar bedenk liever hoeveel geld en stress je bespaart als je voertuig jaren meegaat zonder de ellende van een diefstal.

Bevestiging aan de ‘vaste wereld’

Of het nu om een fiets, een motor, of een scooter gaat; voor de veiligheid is het essentieel dat je deze voertuigen met een goed slot verbindt aan de ‘vaste wereld’. Denk hierbij aan een fietsenrek, of een leuning van een brug. Op deze manier zal de dief het voertuig niet makkelijk mee kunnen nemen naar een steegje, om daar op zijn gemak het slot met zwaar gereedschap open te breken.

Wist je dat je een motor of scooter ook kan beveiligen met een schijfremslot. Qua gebruiksgemak is een motorslot handiger in gebruik, maar toch is een schijfremslot het overwegen waard. Neem eens een kijkje bij de schijfremsloten van Slotenspeciaalzaak.nl.

Meerdere sloten

Ook kun je je voertuig veilig parkeren, als je gebruik maakt van meer dan één kwalitatief slot. Een goede combinatie is bijvoorbeeld het kettingslot en het beugelslot. Denk altijd goed na welke combinatie van sloten het beste past bij jouw voertuig. Vraag hier eventueel advies over in een goede slotenzaak.

Bij een beugelslot is het overigens belangrijk dat je het slot nooit in het midden van het frame aan de vaste wereld vastzet (zie dit YouTube filmpje). Dit geeft de dief namelijk de kans de fiets rond te draaien en zoals hefboom te gebruiken, waardoor het slot open schiet. Daarnaast is het ook nooit verstandig een fiets of ander voertuig alleen aan het voorwiel vast te zetten. Er zijn veel dieven die de voorwielen losdraaien, om er zo alsnog met je voertuig van door te kunnen gaan. Een kwalitatief slot en wat inzicht kortom, kan je veel ellende op voorhand besparen! Wil je overigens je kinderen veilig op de fiets laten fietsen? Lees dan dit artikel met tips voor veilig op de fiets.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer