KinderkamerKastenKidsOverige

De ideale garderobekast voor de kinderkamer

Judith1 comment3803 x bekeken

Heb je één of meer kinderen, dan zul je een garderobekast voor de kinderkamer nodig hebben. Tenslotte moet je ergens de kinderkleren kwijt en bovendien is het ideaal als jouw kids zelf hun eigen kleren kunnen pakken. Vanaf een bepaalde leeftijd kunnen kinderen prima zelf bepalen wat ze die dag aan willen trekken en hebben ze nauwelijks nog hulp nodig bij het aankleden. Vanaf dat moment kun je kiezen voor een kinderkledingkast, waar je kinderen zelf gemakkelijk bij kunnen.

1. Als je de kinderkamer strak wilt houden

Wil je de kinderkamer inrichten in een strak, mooi design, dan hoef je niet perse te kiezen voor een kast met toeters en bellen en felle kleuren. Kies de garderobekast voor de kinderkamer met zorg uit en zorg ervoor dat ook jij er blij van wordt. Zeker wanneer je kinderen nog klein zijn als je de kledingkast voor de kinderkamer koopt, zullen ze gewend zijn aan de kast en het helemaal niet erg vinden dat die niet voorzien is van felle kleurtjes.

Halfopen kledingkast - kidsfurniture-online.blogspot.com
www.kidsfurniture-online.blogspot.com

2. Een inloopkast bespaart ruimte

Heb je ergens ruimte in een hoek, waar je eigenlijk niet echt een handige standaard kast kunt neerzetten? Dan kun je je kinderkledingkast ook aanpassen naar het formaat dat je beschikbaar hebt, door er een inkoopkast van te maken. Dit kun je zo mooi maken als je zelf wilt, maar een paar simpele boordjes en hangertjes zijn vaak al voldoende. In plaats van een deur kun je kiezen voor mooie gordijnen, die zeker in een meisjeskamer een fijne sfeer geven.

Inloopkast -rubbermaid.com.au
www.rubbermaid.com.au

3. Verborgen kastruimte

Deze kast zit weggewerkt in een nis in de muur. Hierdoor kost het gen ruimte in de kamer en wanneer de deuren gesloten zijn zie je niets van de hoeveelheid spullen die erachter verstopt liggen. Deze manier om een garderobekast in de kinderkamer te ‘verstoppen’ zorgt ervoor dat je ruimte niet wordt ingeperkt en dat het geheel er stoer uitziet.

Hangers kleerkast -kiddytrend.com
www.kiddytrend.com

4. Speciale schuifdeuren

Hoe groter je kast, hoe lastiger het gaat met de deuren. Vanaf een bepaalde maat kast zijn het eigenlijk altijd schuifdeuren, omdat openslaande deuren teveel ruimte zouden innemen. Wil je een kast waar je kinderen gemakkelijk zelf in kunnen, die er gaaf uitziet en die perfect past in een kinderkamer? Dan is deze kinderkledingkast iets waar je over kunt nadenken. De deuren maken een hoek, waardoor de kast een speels en grappig effect geeft.

Jongenskast - picapong.com
www.picapong.com

5. Eenvoud siert

Niet elke garderobekast voor de kinderkamer hoeft heel bijzonder te zijn. Ze hoeven niet allemaal het duurste van het duurste te zijn en niet iedereen heeft ruimte voor een grote (inloop)kast. Deze kledingkast voor de kinderkamer is duidelijk ene stuk eenvoudiger – maar daardoor niet minder mooi op praktisch. Sterker nog: dit is een ideale kast omdat een kledingkast in een kinderkamer nogal snel slijt door gebruik en kleine ongelukjes. Dan is het gemakkelijker een simpele kast te vervangen dan om die hele dure, grote kast te vernieuwen.

kledingkast blauw - furniturefromturkey.com
www.furniturefromturkey.com

6. Ingebouwde kast met de juiste sfeer

Een kinderkamer is vaak ingericht in een thema, bijvoorbeeld vrachtwagens, stripfiguren of de zee. Het is dan bijzonder leuk om de kinderkledingkast hierop aan te passen, door hem een passend ontwerp mee te geven. Dit kan kant-en-klaar, maar je kunt ook kiezen voor een eigen design. Ben je creatief? Dan schilder je de kledingkast voor de kinderkamer natuurlijk zelf. Ben je bang dat je het niet goed doet, dan kun je de kinderkledingkast ook gemakkelijk voorzien van speciale stickers, die je ook kunt vervangen als je de kinderkamer veranderd.

Klerenkast geel-furniture4umumbai.in
www.furniture4umumbai.in

De ideale garderobekast voor de kinderkamer

De ideale garderobekast voor de kinderkamer is moeilijk te vinden, vooral omdat veel afhangt van jouw persoonlijke smaak, mening en de inrichting van de kinderkamer. Wel heb je hier hopelijk een paar goede ideeën opgedaan die je helpen in je zoektocht naar een kledingkast voor de kinderkamer. Ben je bezig de hele kinderkamer in te richten? Dan kun je ook kijken bij onze top 10 gave ideeën voor de jongenskamer of onze 6 ideeën voor een mooie prinsessenkamer. Heb je zelf nog goede ideeën? Laat het ons weten!

 

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

1 Comment

  1. Wat een leuke ideeën allemaal voor een kast in de kinderslaapkamer. Ze moet alleen nog meer een nieuwe kast voor haar kleren. Ze heeft ook al een leuke opbergkast waar al haar knuffels en speelgoed in kunnen. Dat is echt ideale oplossing als je niet meer overal overheen wil struikelen.

Reageer