PraktischOverige

In 5 tips een goedkoper leven

Mamasopinternet1 comment1248 x bekeken
besparen tips

Je dagelijkse leven inrichten op een baby kost een hoop geld. Toch kan het voordeliger dan je denkt. Hier hoef je echt geen stap voor terug te doen in je lifestyle. Integendeel, door voordelig te leven houd je zelfs meer geld over voor leuke dingen! Lees hieronder hoe.

1. Ga naar de markt

De gemiddelde markt biedt een hele hoop producten aan die ook in de supermarkt te vinden zijn zoals vlees, groente en zuivel. Vaak zijn producten op de markt goedkoper, verser en beter van kwaliteit. Ben je te gehecht aan je buurtsuper? Kies dan eens voor de huismerkproducten. Ze verschillen dan wel van verpakking met A-merk producten, maar de kwaliteit is te vergelijken.

2. Maak een boodschappenlijstje

Een boodschappenlijstje is erg handig om je te helpen onthouden wat je wil kopen. Maar daarnaast zorgt het er ook voor dat je alleen maar koopt wat je opgeschreven hebt. Hierdoor word je een stuk minder verleid door producten die je niet nodig hebt. Dit scheelt in de praktijk een hoop geld! Heb jij grote eters thuis? Ga dan voor de voordeelverpakkingen. Zo kun je er voordelig en voor een lange tijd tegenaan!!

3. Ga bewust om met je energie

Door bewust om te gaan met water, gas en licht kun je een hoop besparen. De grootste boosdoeners thuis zijn vaak de douche en de verwarming. Gelukkig kun je relatief makkelijk de schade hiervan beperken. Zet bijvoorbeeld een timer aan zodat je niet langer dan vijf minuten doucht. Ook kun je op de bank onder een lekkere warm dekentje gaan zitten, zodat je ‘s avonds nooit onnodig de verwarming hoeft op te krikken. Bovendien maken kleedjes je kamer heel sfeervol!

4. Zeg je dure abonnementen op

Heb jij ook thuis een stapel aan ongelezen tijdschriften en kranten liggen? Of heb je een TV waar alleen nog op genetflixt wordt en een vaste telefoon die al jaren stof vangt? Het wordt hoog tijd om die ouderwetse en dure abonnementen achter je te laten. Sommige abonnementen zijn totaal overbodig en andere krijg je vele malen goedkoper online. Heb je al een dure smartphone? Vaak kun je hier veel langer mee door dan twee jaar.  Neem een Sim Only abonnement erbij en klaar is Kees!

5. Kook en eet slim

Hoe slimmer je met eten omgaat, hoe minder geld je aan tussendoortjes of dure maaltijden je besteedt. Restjes zijn bijvoorbeeld ideaal als snelle snack of als chille lunch. Ook kun je vrijwel alle restjes gebruiken in nieuwe gerechten. Overgebleven groentes kun je pureren tot soep, rijst kun je bij een wok-maaltijd gebruiken en overgebleven vlees stop je tussen je sandwich. Dat is niet alleen voordelig, maar ook nog eens lekker!

De eerste stappen richting een goedkoper leven zijn zo gezet! Heb jij nog meer besparingstips die absoluut niet mogen missen in deze lijst? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina.

 

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

1 Comment

Reageer