KidsWonen

Is mijn keuken kidsproof?

Mamasopinternet2472 x bekeken
Inductiekookplaat

Als er kinderen komen wordt de keuken een belangrijke plek in het huis. Je zult daar meer tijd doorbrengen om een gezonde maaltijd te bereiden voor het gezin. Nieuwsgierige kinderen kun je in toom houden als je er zelf bij bent. Maar wat als je net staat te kokkerellen, de potten staan op het vuur en de voordeurbel gaat. Je dreumes besluit op verkenning te gaan terwijl jij een pakketje aanneemt. De angst van elke ouder is dat hun kroost iets overkomt. Ook als je zelf even niet in de keuken bent wil je dat het zo veilig mogelijk is.

Veilig koken

Een inductiekookplaat voorkomt dat kinderen aan de knoppen gaan draaien. Zeker kinderen die net kunnen lopen zullen alles proberen vast te pakken. Een draaiknop kan erg interessant zijn. Mocht je liever op gas willen koken kies dan voor een fornuis met een thermo-elektrische beveiliging. Dit betekent simpelweg geen vlam, geen gas. Ook tijdens het koken is het belangrijk om rekening te houden met de gevaren die op de loer liggen. Draai de handvatten van pannen niet naar voren maar naar achteren tegen grijpgrage handjes. Een metalen rek die geplaatst kan worden om het fornuis houdt de kinderhanden weg van de hittebron.

Inductiekookplaat

Is mijn apparatuur wel kidsproof?

Een oven kan erg heet worden, een voorzet ovenruit kan bescherming bieden tegen verbranding. Tegenwoordig worden de moderne magnetron- en ovencombinaties al hoger in een kastelement geplaatst waardoor kleine kinderen er niet meer bij kunnen. Denk ook aan de hete stoom van de vaatwasser. Maak deze pas open wanneer hij volledig afgekoeld is.

Check de keukenkastjes

Wat staat daarin? Je kind zal ongetwijfeld willen weten wat er allemaal te ontdekken valt in de keukenkastjes. Zet schoonmaakproducten daarom nooit onderin en kies voor producten met een kindveilige sluiting. Veiligheidshaakjes op kastdeuren voorkomt dat kinderen aan de haal gaan met de inhoud van de keukenkastjes.

Kindvriendelijke accessoires

Niets is zo vervelend als je kindje de klep van de prullenbak op zijn vingers krijgt. Of erger nog, blijft haken aan de metalen klep bij het weggooien van iets. Opruimen wil je juist belonen. Een Touchbin met soft touch sluiting is hiervoor een handige oplossing. Een simpele druk op de bovenkant zorgt ervoor dat de klep naar boven opengaat. Let ook op keukenaccessoires die op het aanrecht staan, het messenblok, en niet te vergeten de kraan. Een kraan met een temperatuur begrenzer zorgt ervoor dat handen wassen een prettige ervaring wordt.

Brabantia Touch

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer