FeestdagenPraktisch

Je huis kerstproof maken met een beperkt budget

Judith1351 x bekeken

December is doorgaans best een dure maand. Je trakteert je kinderen op lekkers en cadeautjes met Sinterklaas. De kerstdagen vragen om extra bijzonder eten en misschien hebben jullie wel pakjes onder de boom. En dan heb je ook nog oud en nieuw, dat je viert met vuurwerk en oliebollen. Al met al is wel een heel gezellige, maar ook een dure maand. Dus hoe ga je dat aanpakken als je niet zo veel geld over hebt? Zó maak je je huis kerstproof met een beperkt budget. 

1. Ga naar goedkope winkels

Veel mensen halen hun kerstspulletjes bij de grote en bekende winkels en tuincentra. maar dat is lang niet altijd de goedkoopste optie. Er zijn ook veel goedkope winkels die ook tijdens kerst de versieringen goedkoop aanbieden. Ga dus voor low budget kerstversieringen en haal die bij goedkope winkels.

2. Bestel je kerstverlichting online

Zoek je kerstverlichting, dan kun je dit het beste online doen. Je vindt hier goedkope kerstverlichting waar je lange tijd plezier van zult hebben. Denk niet alleen aan lampjes voor in huis, maar kijk ook voor kerstverlichting voor buiten. Zo maak je je huis zowel van buiten als van binnen heel gezellig. Wil je het echt goedkoop houden, dan ga je vooral voor wat kortere strengen lampjes, want hoe langer ze zijn hoe duurder ze worden.

3. Ga voor LED

December laat ook vaak een piek in het stroomverbruik zien. Dat is op zich logisch als je overal kerstlampjes ophangt. Maar tegenwoordig heb je LED lampjes die nauwelijks nog stroom gebruiken. Je moet wel altijd even op de stekker kijken hoeveel Watt de lampjes gebruiken. ‘Gewone’ LED lampjes gebruiken meerstal zo’n 3-5 Watt per uur, terwijl clusterlampjes vaak 30-40 Watt gebruiken.

4. Maak zelf kerstslingers

Slingers in huis vrolijken de boel flink op. Maar heb je er geen geld voor, dan kun je hier goed op besparen. Ga gewoon zelf aan de slag met papier. Of maak er een super gezellig familieproject van met je kinderen. Je kunt zo creatief zijn als je zelf wilt. Het resultaat wordt minstens net zo gezellig als kant-en-klare kerstslingers en je hebt er veel meer plezier van gehad.

5. Maak zelf je kerstboom

Een kerstboom kost al snel een paar tientjes. En dat heb je het nog niet gehad over de lichtjes, slingers, ballen en wat er verder allemaal in moet. Je kunt er ook voor kiezen om een alternatieve boom te maken. Zo kun je van een slinger lichtjes een kerstboompatroon op de muur maken. Je kunt ook zelf een houten kerstboom maken. Zo heb je ook gezelligheid in huis, maar minder kosten. Zet je wel een gewone kerstboom op? Check hier waar je op moet letten!

6. Ga naar de kringloopwinkel

Rond de feestdagen hebben de meeste kringloopwinkels wel een kerstafdeling. En het zal je verbazen welke spulletjes je daar tegenkomt! Er zijn genoeg mensen die een deel van hun oude kerstversiering daarheen brengen terwijl het nog prima in orde is. Kijk dus altijd even bij de kringloopwinkels in de buurt om goedkoop extra kerstspulletjes te scoren.

Je huis kerstproof maken hoeft niet de hoofdprijs te kosten. Door slim te kopen en sommige dingen zelf te maken, kun je heel wat geld besparen. En vraag je ook af of het wel nodig is om je hele huis van boven tot beneden te versieren. Alleen de woonkamer is ook genoeg, toch?

mm
Ik ben Judith Möhlmann, tekstschrijver en trotse moeder van Esther. Of het nu gaat over zwanger zijn, babyspulletjes kopen, het inrichten van babykamers of het maken van mooie dekentjes: alles rond het zwanger zijn en babies heeft mijn interesse. Naarmate Esther groter wordt, veranderen ook de dingen waar je mee te maken krijgt. Super leuk om daar lekker over te kunnen schrijven!

Reageer