Fashion en beautyKidsPraktisch

Je kind voorbereiden op het nieuwe schooljaar

Mamasopinternet1338 x bekeken

De vakantie loopt ten einde en je kinderen gaan binnenkort weer naar school toe, maar voor het zover is moeten er nog een aantal dingen gebeuren. Je moet nog nieuwe schoolspullen kopen zoals een agenda’s, etuis, pennen, schooltassen, schriften, kaftpapier of rekbare kaften en nog veel meer. Maar hoe bereid je je kinderen nu voor op het nieuwe schooljaar? Hieronder staan een aantal tips.

Nieuwe schoolspullen kopen

Een nieuw schooljaar betekent vaak nieuwe schoolspullen. Ga er gezellig met je kinderen een dagje op uit. Gezellig naar een andere stad schoolspullen kopen. Ga tussen de middag of ’s avonds nog gezellig een hapje eten en je hebt een heerlijk dagje achter de rug met je kinderen. Bij de Hema, Blokker of bij de Action hebben ze dit jaar een heel leuk assortiment aan schoolspullen. Heb je al je schoolspulletjes bij elkaar? Shop dan ook even meteen een nieuwe outfit voor de eerste schooldag, zodat je zelfverzekerd de 1e dag begint.

Middagje boeken kaften

Ga gezellig met je kinderen een middagje boeken kaften. Zorg voor een lekker drankje en wat snacks en zo maak je van iets wat niet zo leuk is, een hele leuke middag. Gezellig met een muziekje op de achtergrond en kaften maar. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen voor de rekbare boekenkaften en daarna bijvoorbeeld gezellig met z’n allen koekjes bakken.

Ritme

Het makkelijkste is om een paar dagen voor dat school weer begint, een normaal ritme te creëren. Dit betekent op een normale tijd naar bed en ’s ochtends in de ochtend op tijd wakker maken. Zo voorkom je dat je kinderen dalijk heel erg moe zijn ’s ochtends of ’s avonds niet kunnen slapen.

Roosters maken

Op de basisschool heeft je zoontje of dochtertje vast al leren plannen, als je kind nu naar het middelbaar onderwijs gaat, is dat extra belangrijk. Op het middelbaar krijgen de scholieren vaak veel meer huiswerk en op verschillende tijdstippen toetsen en overhoringen.  Je kunt hem alvast uitleggen hoe je roosters maakt en hem leren zijn huiswerk op vaste tijden te maken. Die regelmaat zorgt voor rust, concentratie en discipline.

Nog een laatste tip: Maak zijn kamer studieklaar, zorg dat de kamer is opgeruimd en dat zijn werkplek en netjes en overzichtelijk uitziet. Dit zal hem helpen zich beter te kunnen concentreren.

Met de bovenstaande tips stoom je je kind helemaal klaar voor het nieuwe school. We wensen jullie heel veel succes met deze nieuwe stap.

mm
Mamasopinternet.nl is het moederblog met leuke shoptips, handige DIY en regelmatig winacties.

Reageer